Turyści nad polskim morzem się tym zajadają. Gdy dowiedzą się, co jest w środku, od razu przestaną

Turyści nad polskim morzem się tym zajadają. Gdy dowiedzą się, co jest w środku, od razu przestaną Źródło: pixabay/tommil

W wakacje często odpuszcza się dietę i korzysta się z usług lokalnych gastronomii. Jednak ceny ryb nad Bałtykiem potrafią przerażać, dlatego ostatnio popularność zdobyła inna, dużo tańsza potrawa. Gdyby klienci wiedzieli z czego się je przyrządza, nigdy by tego nie zamówili.

W wakacje wielu turystów odpuszcza sobie gotowanie na własną rękę i w trakcie wyjazdów, odpoczywa nawet od krzątania się w kuchni. Dlatego też ogromną popularnością w kurortach cieszą się lokale gastronomiczne. Jednak jedzenie "na mieście" jest niezwykle kosztowne, więc niektórzy szukają oszczędności. Dlatego też prawdziwym hitem nad morzem stały się tak zwane "kulki rybne".

Jeśli jemy "na mieście" to wakacje będą kosztować nas krocie. Tańsza alternatywa zdobywa lokale w kurortach

Osoby odpoczywające nad morzem mogą pokusić się o świeże ryby. W innych rejonach morskie mieszkańcy z reguły są skazani na mrożonki, które nie smakują już tak dobrze, jak taka przyrządzono w niedługim czasie od wyłowienia. Szczególnie, że ryba jest bogata w korzystne dla naszego zdrowia kwasy omega 3 i omega 6. Niestety, ceny mogą wprawić w osłupienie. Codziennie jedzenie na obiad potrawek z ryb, może porządnie odchudzić nasz portfel.

Dlatego prawdziwym hitem okazały się "kulki rybne", które przypominają mięsne pulpety smażone na głębokim oleju. W zestawie z ziemniakami i surówką potrafią być nawet o połowę tańsze niż potrawa z całej i świeżej ryby. Dlatego też na stałe weszły do jadłospisu wielu turystów. Niestety, okazuje się, że ich zawartość jest co najmniej rozczarowująca.

Zawartość popularnych kulek rybnych rozczaruje wielu turystów. Jak się dowiedzą z czego je się robi, już nigdy ich nie zamówią

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Temat został szybko podjęty na forach związanych z gastronomią. Dlatego też redakcja "o2" zdecydowała się na zapytanie zaprzyjaźnionego kucharza o zdanie na temat coraz to popularniejszej potrawy. Okazało się, że ich zawartość szybko i skutecznie odstraszy wielu turystów od ponownego zamówienia "kulek rybnych" w którymś z lokali.

Dzisiaj grzeje: 1. Masz stary dowód? Lepiej go nie wyrzucaj!
2. Fiskus wyposażył swoich urzędników w nowy sprzęt. Mocno się zdziwisz czym teraz dysponuje skarbówka

 

- Rada jest jedna i prosta: nie jedzcie tego. [...] Nie wyrzucamy resztek z talerzy. Wszystko, co zostanie: kawałki ryb, skóry, ziemniaki i frytki, no może z wyjątkiem surówek - mielimy i formujemy w pulpeciki, czyli nasze kulki rybne. Odgrzewamy to potem albo smażymy i znowu danie wjeżdża do menu. To po prostu jedzenie z odzysku - opowiedział kucharz pracujący jednym z nadmorskich lokali.

NAJLEPSZE NEWSY DNIA:

  1. Polka zrobiła światowy przekręt. Kobieta urodzona pod Gdańskiem OSZUKAŁA miliony osób!
  2. Kot zakradł się do łóżeczka chorego dziecka, gdy nikt nie patrzył. To, co robił wzruszy was do łez
  3. Katarzyna Dowbor wyjawiła, że ma przedziwne sny gdy jej organizm jest wycieńczony. Opowiedziała co jej się śni
  4. Oficjalne: To nie było samobójstwo! Telewizja Polsat właśnie podała pilne informacje na temat jednej z najgłośniejszych politycznych śmierci - Brunona K.
  5. Boczek z "Kiepskich" jest nie do poznania. Schudł przez straszną chorobę (ZDJĘCIA)

Źródło: o2

Następny artykuł
0 Skomentuj

Którego twardziela z Pierwszej Miłości wolisz?

Komentarze 0

Ocena artykułu