Brzoskwiniowy sernik bez pieczenia jest jeszcze lepszy niż tradycyjny! Dziecinnie prosty przepis na niebo w gębie

Brzoskwiniowy sernik bez pieczenia jest jeszcze lepszy niż tradycyjny! Dziecinnie prosty przepis na niebo w gębie Źródło: youtube.com/HidaMari Cooking

Sernik ma to do siebie, że nie wyrasta, opada albo się po prostu przypala. Sernik na zimno z brzoskwiniami nie zaskoczy w tak niemiły sposób. To ciasto zawsze się udaje i zawsze zachwyca niespotykanym smakiem. Prostszego przepisu na pyszny deser nie znajdziesz.

Sernik brzoskwiniowy, który rozpływa się w ustach, najlepiej wykonać w okrągłej formie o średnicy 15 cm lub w sześciu małych foremkach o średnicy 6cm.

Sernik brzoskwiniowy - przepis na przepyszną masę serową

Aby wydobyć prawdziwie brzoskwiniowy smak ciasta, najpierw należy zrobić brzoskwiniowy kompot. Posłuży do wlania w masę serową. 2 duże owoce przecięte na pół (oczywiście bez pestek i ze skórą) należy wrzucić do garnka z pół litrem wody, 100 g cukru, 100 ml białego wina i 2 plastrami limonki. Po zagotowaniu mieszankę należy dusić na małym ogniu do momentu, aż zacznie odchodzić skórka z brzoskwiń. Potem można dusić je jeszcze 5 min. Po wystygnięciu kompot z brzoskwiniami przelewamy do pojemnika i chłodzimy w lodówce, najlepiej na całą noc. Czas na masę serową.

200 g kremowego serka i 40 g drobnego cukru należy ze sobą dokładnie utrzeć. Potem wlewamy 80 g naturalnego jogurtu bez cukru i znowu mieszamy. Czas na kompot: w osobnym naczyniu mieszamy 30 ml soku z 5 g sypkiej żelatyny. Wstawiamy ją do kąpieli wodnej, a gdy będzie lejąca można wlać mieszankę do sera. Znów w osobnym naczyniu mieszamy ze sobą 200 ml śmietanki 35% z 20 g cukru. Po zmiksowaniu na gęstą masę dolewamy do niej wcześniejszą bazę serową i mieszamy do połączenia się składników.

Czas na galaretki

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Do formy lub foremek przekładamy biszkoptowy dół. Można go też zastąpić zwykłymi biszkoptami. Boki większej formy warto zabezpieczyć papierem do pieczenia. Po wyłożeniu spodu i wylaniu masy serowej, forma musi trafić na 30 min do lodówki.

Pora poznać przepis na galaretkę malinową, która doda koloru i słodkości. Potrzebne będzie 100 g malin i 18 g cukru. Owoce trafiają do garnuszka, a potem na kuchenkę. Po rozgotowaniu sok należy przelać przez sitko. W osobnym naczyniu rozrabiamy 30 ml wody i 3 g sypkiej żelatyny, płyn należy oczywiście przelać do soku.

Dzisiaj grzeje: 1. Odkryła, że mąż ją zdradza. Wysłała mu wiadomość ze zdjęciem, przez którą od razu pożałował skoku w bok
2. Po seksie z mężem w ciężkim stanie wylądowała w szpitalu. Lekarzom opadły szczęki, gdy zobaczyli co się stało

Uzyskaną malinową mieszankę odstawiamy na 5 minut i po tym czasie z powodzeniem można wylać ją na ciasto. Oczywiście domowa galaretka musi stężeć, najlepiej umieścić formę na 30-60 minut w lodówce. To nie koniec.

100 g kompotu i 9 g sypkiej żelatyny mieszamy ze sobą, a potem umieszczamy w kąpieli wodnej. Do 200 g reszty syropu dodajemy mieszankę z żelatyną i dodajemy kawałki brzoskwiń z kompotu. Drugą owocową galaretkę przelewamy na pierwszą, malinową. Po całonocnym chłodzeniu w lodówce ciasto jest gotowe.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Drastyczna podwyżka podatku OPUSTOSZY PORTFELE setek tysięcy Polaków. Ceny wzrosną nawet o 150 proc.
  2. Dziewczyna chciała zrobić zdjęcia dla chłopaka. Aparat uchwyci PRZERAŻAJĄCĄ postać za jej plecami
  3. 63-latka zgwałciła nastolatka. Znaleziono zwłoki jej męża, dalsze ustalenia są straszne
  4. Na pierwszej randce wylądowali w łóżku. Puściły mu wszelkie granice, a to co z nią zrobił sprawia, że włosy stają dęba
  5. Jej córeczka nigdy nie jadła chleba, cukru czy masła. Przez dziwaczną dietę jest najzdrowszym dzieckiem świata

Źródło: YouTube

Następny artykuł