Tajna sztuczka Magdy Gessler na przepyszny rosół. Wystarczy dodać jeden nietypowy składnik pod koniec gotowania

Tajna sztuczka Magdy Gessler na przepyszny rosół. Wystarczy dodać jeden nietypowy składnik pod koniec gotowania Źródło: Pixabay StockSnap

Chociaż rosół to tradycyjna i bardzo dobrze nam znana zupa, i nadal można udoskonalać jego recepturę. Wie o tym Magda Gessler, która podzieliła się z portalem Styl.pl swoim ulubionym przepisem. Popularna restauratorka zdradziła na łamach serwisu, jaki dodaje składnik, aby ta słynna potrawa stała się jeszcze smaczniejsza.

Rosół to zupa, która regularnie pojawia się na stołach w polskich domach. Chociaż wydawać by się mogło, że o tej tradycyjnej potrawie wiemy już wszystko, Magda Gessler udowadnia, jak bardzo się mylimy. Gwiazda TVN prowadząca "Kuchenne rewolucje" ujawniła, że podczas gotowania wywaru dodaje pewien tajemniczy składnik.

Udoskonalony przepis na rosół pojawił się na portalu Styl.pl. Chociaż wiele punktów może wydać nam się oczywistych, diabeł tkwi w szczegółach. To dzięki takim niuansom, smak naszej potrawy będzie jeszcze lepszy niż dotychczas. Magda Gessler zdradziła m.in., co powinniśmy dodać do wywaru pod koniec gotowania. W dalszej treści naszego artykułu opowiemy wam, na co zwracać uwagę.

Rosół z nieoczywistym składnikiem Magdy Gessler

Jeśli chcemy, aby nasz rosół smakował jak najlepiej, powinniśmy zwrócić uwagę na kilka ważnych etapów. Przede wszystkim, aby uzyskać odpowiedni wywar, musimy zalać kilogram mięsa 6 szklankami zimnej wody. Jarzyny dodajemy dopiero do podgotowanego mięsa, aby nie były zbyt miękkie i się nie rozpadały. Uważajmy też na ilość dodawanej marchewki, której nadmiar spowoduje, że wywar będzie zbyt słodki.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Gotując rosół, powinniśmy wrzucić do garnka przełamany liść laurowy. To sprawi, że aromat naszej zupy będzie intensywniejszy. Wreszcie czas przejść do tajemniczego składnika, który dodaje Magda Gessler. Sławna restauratorka pod koniec gotowania wrzuca do wywaru cały pomidor. Przed dodaniem zioła angielskiego, powinniśmy je rozgnieść w moździerzu, co również podkreśli smak potrawy.

Dzisiaj grzeje: 1. Tragiczna śmierć aktora "Na Wspólnej". Porażające informacje przekazał jego przyjaciel

2. Nie tylko za truskawki zapłacimy więcej niż zwykle. Cena czereśni przyprawia o zawroty głowy, musieliśmy spojrzeć dwa razy

Nasz rosół jest już prawie gotowy. Wystarczy, że dodamy jeszcze opaloną nad palnikiem cebulę. W przypadku braku kuchenki gazowej możemy podpiec cebulę opalarką. Uzupełniając potrawę na koniec, możemy jeszcze dodać selera. Tak przygotowana zupa powinna podbić nasze kulinarne serca. Wskazówki Magdy Gessler mogą okazać się bardzo cenne i na długo pozostać w waszej pamięci. Jeśli nie macie ochoty na rosół, niedawno opublikowaliśmy przepis na wyśmienity krupnik.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Ministerstwo zdrowia podało najnowsze dane. Sytuacja na Śląsku wciąż nie wygląda najlepiej
  2. Dawid Kubacki ujawnił swoją nową pasję. Kibice o niej nie wiedzieli, nigdy wcześniej nic nie wspominał
  3. Kasia Kowalska nie wytrzymała krytyki. Pokazała zdjęcie, które odbiera mowę
  4. Na podobną wiadomość czekaliśmy. Właśnie zatwierdzono lek na koronawirusa
  5. Megan Fox przerywa milczenie. Mówi o małżeństwie. Zaskakująca decyzja
  6. Władza nagle i niespodziewanie zmieniła uciążliwy zakaz. Miliony Polaków poczują wielką ulgę

źródło: Styl.pl

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News