Smaczniejszy, gęstszy i bardziej odżywczy rosół? Wystarczy dodać bardzo znany składnik, rodzina oniemieje

Smaczniejszy, gęstszy i bardziej odżywczy rosół? Wystarczy dodać bardzo znany składnik, rodzina oniemieje Źródło: Screen/ YouTube.com

Prawdopodobnie już nie jeden raz jedliście rosół. Możecie jednak nie wiedzieć, że to popularne danie może być jeszcze smaczniejsze. Oto prosty sposób.

Rosół to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Z pewnością uwielbiacie przepisy, które przekazały wam wasze babcie. Jednak dzięki temu składnikowi, potrawa stanie się jeszcze smaczniejsza.

Rosół to danie, które bardzo trudno zepsuć - nawet największymkulinarnym laikom. Wciąż jednak istnieją domowe sposoby na poprawienie smaku tej słynnej zupy. Niedawno na łamach magazynu "The Kitchn" ukazała się prosta metoda na wzbogacenie smaku tej potrawy. Przepis jest naprawdę łatwy.

Rosół wiele zyska po dodaniu tego składnika

Istnieją różne domowe triki, aby wydobyć z tej popularnej potrawy, jaką w Polsce jest rosół jak najwięcej walorów smakowych. Słynna zupa od dawna gości na naszych stołach podczas rodzinnych obiadów, przygotowywanych przez babcie czy w czasie spotkań ze znajomymi. Wydawałoby się, że w kwestii przyrządzania tego tradycyjnego dania, nic nie może już nas zaskoczyć. Kulinarny magazyn "The Kitchn" udowadnia jednak, że jest inaczej. Niedawno na łamach tego pisma ukazał się przepis, który wykorzystuje powszechnie znany składnik, aby rosół stał się jeszcze smaczniejszy.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

W ostatnim czasie wyszło na jaw, że wciąż możemy eksperymentować ze smakiem tej tradycyjnej polskiej zupy. Pomysłowi szefowie kuchni wciąż udowadniają, że nawet tak prosta i znana potrawa może być ciągle ulepszana. Do tej pory pojawiło się kilka ciekawych modyfikacji. Profesjonalni kucharze udowodnili, że kolor rosołu może ulec znacznej poprawie po dodaniu do niego buraka. Natomiast wrzucenie do zupy goździków sprawi, że smak stanie się bardziej intrygujący.

Dzisiaj grzeje: 1. Para w ogóle nie krępowała się w samolocie. "Czy ona nie ma spodni?"

2. Z ostatniej chwili. Polki pokochały Magdę za występy w hitach TVN, niestety nie żyje

Magazyn "The Kitchn" poinformował ostatnio, że to właśnie dzięki octowi, rosół stanie się smaczniejszy oraz bardziej odżywczy. Dodanie do dania łyżki octu - bez względu na jego rodzaj - sprawi, że zupa będzie gęstsza oraz uzyska głębszy smak. Kwas octowy wydobywa z kości substancje odżywcze, dzięki czemu potrawa będzie miała pozytywny wpływ na nasz organizm. Wystarczy dodać łyżkę lub dwie łyżki octu podczas gotowania, ale dopiero wtedy, kiedy w garnku znajdą się już wszystkie składniki. Teraz możecie wypróbować nowy przepis i cieszyć się nowym smakiem doskonale znanego już rosołu.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Czego brakuje na zdjęciu przysmaku? Tylko 1% ludzi odgadnie
  2. Zostały dwa tygodnie złożenie ważnego oświadczenia. Jeśli nie dopełnisz obowiązku ZUS rozpocznie postępowanie
  3. Dramat rodzinny po The Voice Kids. Nieuleczalna choroba zaatakowała nagle młodą gwiazdkę, nie oszczędziła też jej siostry
  4. Nagranie taty Moniki udostępniło już blisko 100 tysięcy ludzi. Wygarnął rządowi wszystko
  5. Oby tylko nie było za późno. Kukiz z błagalnym apelem do Owsiaka, nie ma już sił

źródło: msn.com

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News