Tradycyjny rosół to już przeszłość, w nowoczesnym wydaniu podbija serca Polaków. Raz go zjesz i będziesz chcieć zawsze

Tradycyjny rosół to już przeszłość, w nowoczesnym wydaniu podbija serca Polaków. Raz go zjesz i będziesz chcieć zawsze Źródło: youtube.com/ VideoKuchnia.pl

Rosół jest bez wątpienia jedną z najpopularniejszych polskich zup. Mało kto sobie z tego zdaje sprawę, ale istnieje innowacyjny sposób na przyrządzenie bardzo dobrego bulionu, który zachwyci wszystkich domowników. A wszystko dzięki niezwykłym składnikom.

Rosół jest daniem obecnym w polskiej kulturze od bardzo wielu lat. Przepis na przepyszny bulion przechodzi z pokolenia na pokolenie i wydawać by się mogło, że nie można w nim nic poprawić, ani też sprawić, by był choć trochę smaczniejszy. Istnieje jednak nowoczesny przepis na tę zupę, który może zmienić postrzeganie tego dania. A wszystko dzięki klopsikom warzywnym, które poprawią smak potrawy

Rosół jeszcze nigdy nie był tak dobry. Rewelacyjny przepis na zupę

Aby przygotować rosół z pulpecikami, musimy wpierw przygotować dwa kilogramy kurczaka całego, 300 gramów antrykotu wołowego, przygotować cztery litry wody, trzy sztuki marchwi, dwie sztuki korzenia z pietruszki, pora, jedną sztukę cebuli, pół selera, pięć liści ziela angielskiego, pieprz ziarnisty, trzy liście laurowe oraz sól.

Aby przygotować pulpety warzywne, które stanowią część rosołu, musimy przygotować 200 gram włoszczyzny, jedną bułkę kajzerkę, jajko, dwie łyżki bułki tartej, mąkę pszenną, sól i pieprz. Do wszystkiego warto zakupić także ulubiony makaron.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Sposób przygotowania

Pierwsze co musimy zrobić, to opłukać mięso, po czym włożyć je do garnka, zalać wodą i zagotować. Kiedy kurczak się zagotuje, zmniejszamy ogień do minimum, dodajemy warzywa, sól i przyprawę. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez trzy godziny.

Dzisiaj grzeje: 1. Jolanta Kwaśniewska OSTRO o własnej córce. Takich słów nikt się po niej nie spodziewał
2. Straszne doniesienia obiegają media całego świata. Nie żyje legendarny Robert Norris

Aby wykonać pulpeciki warzywne, na samym początku trzeba rozgnieść włoszczyznę widelcem, namoczyć kajzerkę w rosole, dobrze ją odcisnąć i dodać do warzyw. Do tej mieszaniny dodajemy jajko, wsypujemy bułkę tartą, mąkę pszenną, sól, pieprz i wszystko wyrobić. Kolejnym krokiem jest uformowanie masy na kształt pulpetów i gotować je we wrzątku, który uprzednio solimy. Kiedy wypłyną z wody, muszą być w niej jeszcze przez dwie minuty. Po wszystkim możemy połączyć rosół z pulpetami i mieć naprawdę smakowity obiad.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Starsze osoby będą zachwycone! Lidl przygotował dla nich WYJĄTKOWĄ niespodziankę
  2. Mąż nagle przerwał pierwszy taniec i odpędził od siebie pannę młodą. Chwilę później cała sala tonęła we łzach
  3. Niestety, lekarze popełnili błąd. Informacje nt. strasznej choroby Jacka Rozenka ścinają z nóg
  4. Kotlet schabowy po staropolsku wręcz rozpływa się w ustach. Przepis na najbardziej soczyste i kruche mięso, będziecie zachwyceni
  5. Polsat przekazuje ostrzeżenia RCB dla Polaków. Są dwa zagrożenia z dwóch stron kraju

Źródło: Uwielbiam.pl 

Następny artykuł