Prastary polski przepis na niebywały smakołyk w nowoczesnej wersji. Jeszcze nie jadłeś nic tak pysznego

Prastary przepis w nieco nowocześniejszej wersji to prawdziwe objawienie w polskiej kuchni. Jeśli nie masz pomysłu na obiad, a twoi bliscy niebawem zasiądą przy stole, koniecznie wypróbuj tę recepturę
Ten przepis z pewnością zna każdy, a ci, którzy wykonają go pierwszy raz, bez wątpienia pokochają go od pierwszego spróbowania. Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu danie, a do tego wszystkiego smaczne i idealne na kolację czy obiad. Co więcej, końcowe podanie zależy tylko od twojej własnej inwencji twórczej, dlatego wszystko możesz dopasować pod własne gusta.
Prastary przepis na niebywały smakołyk w nowszej wersji
Podpłomyk może być najbardziej znany naszym mamom i babciom, które swego czasu regularnie serwowały go swoim bliskim. Choć danie jest nieziemsko pyszne, popadło zapomnienie, jednak teraz powraca i to w nieco nowocześniejszej wersji. Jest jeszcze łatwiejsze w przygotowaniu, jeszcze smaczniejsze i co najważniejsze zdrowsze, bowiem tym razem wykorzystana do niego mąka to mąka razowa, dlatego koniecznie musisz spróbować.
Czego potrzebujesz?
- 3 łyżki mąki pszennej razowej lub pełnoziarnistej,
- szczypta soli,
- 1/3 szklanki wody,
- 0,5 cebuli,
- pomidor,
- ser,
- ketchup lub doprawiony koncentrat pomidorowy.
DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ
Jeszcze nie jadłeś nic tak pysznego
Przygotowanie pysznego i szybkiego dania zacznij od wymieszania mąki wody i soli. Ciasto powinno być plastyczne i łatwe w rozwałkowaniu. Zagniecioną masę pozostaw na kilka minut. W międzyczasie możesz przygotować pozostałe składniki - pokroić w piórka cebulę, zetrzeć ser, pokroić w plasterki pomidora. Składniki zależą tylko od ciebie, dlatego na podpłomyk dodaj te, które najbardziej ci smakują.
Dzisiaj grzeje: 1. Nastolatka została zgwałcona na oczach matki. Po wszystkim kobieta powiedziała do córki jedno porażające zdanie
Jeśli przygotowałeś już wszystkie dodatki, wróć do ciasta, które powinno lekko urosnąć. Blat posyp mąką, ułóż na nim ciasto i rozwałkuj. Przełóż placek na suchą patelnię i podsmaż przez kilka minut, aż od spodu zrobi się lekko brązowy. Nie obawiaj się, jeśli będzie wyglądał na przypalony. Gdy placek będzie już gotowy z jednej strony przełóż go na drugą, a na górze zacznij układać dodatki. Posmaruj całość sosem pomidorowym, ułóż przygotowane produkty i posyp całość serem. Zaczekaj jeszcze kilka minut aż wszystko się podgrzeje, a ser się rozpuści.
Najlepsze newsy dnia:
- 4 znaki zodiaku, które są najlepszymi matkami na świecie. Mężczyźni marzą, by mieć z nimi dzieci
- Jej syn położył się na ogromnym pitbullu, wszystko nagrywała. Ale nie mogła przewidzieć reakcji zwierzaka
- Wiadomo, jak matka zabijała 10-letniego Filipa. Wstrząsające doniesienia tylko dla ludzi o mocnych nerwach
- Skandaliczne zachowanie przedszkolanki. Ojciec nagrał mrożącą sytuację z ukrycia
- Nie ma co liczyć na wyższą emeryturę. Orzeczenie Sądu Najwyższego przynosi złe wieści dla emerytów
Źródło: youtube
Następny artykułGaleria zdjęć
Popularne wiadomości
Najnowsze