PORAŻAJĄCE, OFICJALNE oświadczenie ws. zdrowia Kaczyńskiego

Ostatnio wyszła informacja o tym, że Jarosław Kaczyński jest w złym stanie zdrowia. Problemy zdrowotne mają mu sprawiać ogromne problemy w prowadzeniu polityki. Miał przejść skomplikowaną operację, ale pomysł odroczono. Teraz zwolennicy PiS przestali już być trzymani w niepewności. Wiadomo już bowiem, co dalej będzie z prezesem partii rządzącej.

Od ponad miesiąca prezes Prawa i Sprawiedliwości przechodzi rehabilitację w warszawskim Wojskowym Instytucie Medycznym. Jego problemy z kolanem zaczęły się rok temu. Jarosław Kaczyński odczuwa silny ból i utyka na jedną nogę. Posłowie PiS wspominają, że kiedyś był energiczny i szybko chodził, a teraz ma z tą prozaiczną czynnością wielkie z tym problemy. ZOBACZ TAKŻE: KACZYŃSKI ZDEMASKOWANY! TO DLATEGO NIE MA ŻONY I DZIECIKilka tygodni temu na spotkaniu z lokalnymi działaczami prezes wszedł na scenę i przeprosił wszystkich, ale będzie musiał przemawiać do nich na siedząco, czego nigdy raczej nie robi. Musiało go naprawdę boleć – relacjonuje jeden z polityków PiS.

Oficjalne potwierdzenie

Od rana media podają, że dolegliwości lidera Prawa i Sprawiedliwości są na tyle poważne, że na dłuższą metę bez operacji się nie przejdzie. Jarosław Kaczyński nawet nie chce słyszeć o takim pomyśle. Twierdzi, że zabieg na dłuższy czas wyłączy go z polityki, a na to nie może sobie pozwolić. Tę informację  oficjalnie potwierdził rzecznik szpitala. ZOBACZ TAKŻE: JAROSŁAW KACZYŃSKI TRAFIŁ DO SZPITALA! POLITYCY PIS PRZERAŻENI - Zabieg operacyjny to bardzo poważna sprawa. Na pewno swoją rozległością większa niż rehabilitacja, stąd na chwilę obecną decyzja o operacji Jarosława Kaczyńskiego jest odroczona i staramy się nieinwazyjnymi metodami usprawnić kolano. Częstotliwość zabiegów zależy od nasilenia dolegliwości. To nie jest poważne schorzenie, to są typowe kwestie przeciążeniowe. Dlatego w pierwszym etapie leczenia włączono rehabilitację - mówi płk dr Grzegorz Kade. Niektórzy internauci łączą się i współczują Jarosławowi Kaczyńskiemu. Życzą mu zdrowia w tych chwilach i tego, by jak najszybciej przeszedł operację, która może mu pomóc wrócić do dawnej sprawności. Są jednak i tacy, którzy cieszą się z niedoli prezesa PiS i liczą na to, że problemy ze zdrowiem usuną go w polityczny cień. Źródło: wp.pl
Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News