Placki, które są tak pyszne, że odpłyniesz. Zjesz jednego i nie będziesz mógł się od nich oderwać

Placki, które są tak pyszne, że odpłyniesz. Zjesz jednego i nie będziesz mógł się od nich oderwać Źródło: .

Placki, które przygotujesz z tego przepisu, są tak nieziemskie, że długo nie będziesz mógł o nich zapomnieć. Wystarczy zjeść jednego, by zakochać się w ich smaku.

Placki z cukinii są o wiele zdrowsze dla naszego organizmu niż klasycznie placki ziemniaczane. Przepis, który ostatnio pojawił się w sieci, bije wszelkie rekordy popularności. Wszyscy, którzy spróbowali, zgodnie przyznają, że ich smak jest niesamowity. 

Dieta wypełniona warzywami wpływa znacząco na nasz organizm. Produkty takie jak cukinia pomagają nam dostarczać wielu cennych witamin i minerałów, np. witaminy C, PP, B1 czy karotenu. Warto wiedzieć, że cukinia ma również niewiele kalorii i wpływa na szybką przemianę materii. 

Składniki na wyśmienite placki

Aby wykonać placki, potrzebne będą: 1 cukinia, 2 jajka, 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, 50 g startego żółtego sera, 2-3 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz i szczypta ostrej papryki. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Do przygotowania nadzienia niezbędne będą: kwaśna śmietana, ząbek czosnku, sól, pieprz, serek topiony, posiekany szczypior.

Jak przygotować niesamowite placki z cukinii?

Wykonanie placków rozpocznij od obrania cukinii. Jeżeli będziesz korzystać z tego przepisu podczas sezonu na cukinię i znajdziesz na sklepowych pułkach młode warzywo, ten etap można pominąć. Skórka w tym przypadku będzie miękka i nie wpłynie na danie. Obraną cukinię zetrzyj na tarce, dodaj do niej sól, pieprz i odstaw na parę minut, by w tym czasie puściła soki. Po upływie minimum 10 minut, odsącz wodę i dodaj pozostałe składniki i usmaż placki. Pamiętaj, by olej na którym smażysz, był dobrze rozgrzany. 

Dzisiaj grzeje: 1. Antyfake to prężnie rozwijający się portal fact-checkingowy. Walczy z dezinformacją w sieci
2. Biznes Info - portal o finansach małych i dużych
3. Pikio: Kim jest właściciel, redaktor naczelny? Wszystko o Pikio.pl

Teraz pozostało nam jeszcze tylko przygotowanie nadzienia. W naczyniu wymieszaj kwaśną śmietanę, sól, pieprz, serek topiony, szczypiorek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Nadzienie gotowe. Wystarczy nanieść je na placki. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Antyfake - największy portal fact-checkingowy. Jego misja i najważniejsze informacje
  2. Lelum.pl: Portal dla nowoczesnych kobiet. Kto jest redaktorem naczelnym?
  3. Antyfake - najpopularniejszy portal fact-checkingowy. Najważniejsze informacje
  4. Grupa mediowa IBERION. Stawiamy na rozwój, ambicję, innowacyjność
  5. Albert Wójcik: kim jest? Młody biznesmen i miłośnik zwierząt
  6. IBERION grupą mediową przyszłości. Jakie wartości wyznaje firma?

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News