Najlepsze na świecie ciasto na pizzę, sekret tkwi w kilku szczegółach. Podziękujesz nam za przepis, będą cię za niego nosić na rękach

Najlepsze na świecie ciasto na pizzę, sekret tkwi w kilku szczegółach. Podziękujesz nam za przepis, będą cię za niego nosić na rękach Źródło: youtube.com/ Tomek Lach

Dobra pizza jest czymś, co smakuje praktycznie każdemu. Niektórzy wolą to danie zamówić, a inni zrobić własną, domowym sposobem. Jak się okazuje, istnieje świetny przepis, który pozwala na wytworzenie wyjątkowo smakowitego ciasta. Taką pizzę będzie chciał zrobić sobie każdy.

Pizza jest jednym z tych fast-foodów, który jest kochany przez wszystkich Polaków. Danie kuchni włoskiej cieszy się w naszym kraju ogromną popularnością, a jego przygotowanie nie jest szczególnie skomplikowane. Jednak pizza pizzy nierówna, a zrobienie naprawdę dobrej to już nie lada osiągnięcie. Jak się okazuje, wiele zależy od tego, jakie ciasto zrobimy dla naszego posiłku. Istnieje rewelacyjny przepis, dzięki któremu nasza pizza będzie prawdziwą rewelacją.

Pizza jeszcze nigdy nie była tak dobra. Rewelacyjny przepis na ciasto

Aby przygotować dobre ciasto na specjał kuchni włoskiej, musimy zgromadzić 3 szklanki mocnej mąki (najlepsza będzie mąka typ 00), 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, 2 łyżeczki drożdży, 1 łyżkę oliwy z oliwek (najlepiej użyć extra virgin) i 1 szklankę lodowatej wody.

Kiedy już zbierzemy te składniki, możemy wziąć się za przyrządzanie dania. Pierwszym krokiem jest przygotowanie miksera kuchennego bądź kilka minut uporczywej walki z mieszaniem składników. Nie jest bowiem sekretem, że ciasto na dobrą pizzę musi być odpowiednio wyrobione.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Prosty przepis jest tym najlepszym

Kolejnym krokiem w przygotowaniu dania jest wzięcie miski i dodanie do niej takich składników jak mąka, cukier, sól, drożdże oraz oliwa z oliwek. Całość zaczynamy ze sobą mieszać i wyrabiać. Do mieszaniny dodajemy powoli odrobinę wody, i gdy ciasto zacnie się wyrabiać, najlepiej sięgnąć po robota kuchennego. Włączamy go na najwyższe obroty i miksujemy przez 7 minut. Jeśli jednak nie mamy tego urządzenia, trzeba przełożyć ciasto na blat i wyrabiać ręcznie przez kwadrans.

Dzisiaj grzeje: 1. Agnieszka Radwańska miała operację plastyczną? Fani: "Co ona zrobiła z twarzą?!". Jej nowy wygląd was ZSZOKUJE!
2. Matka przeżywa horror na żywo. Jej 9-letni syn to "bestia"

Gdy ciasto jest wyrobione, przelewamy je do natłuszczonej uprzednio miski, a całość przykrywamy folią spożywczą. Za pomocą wykałaczki robimy kilka dziurek w folii i odkładamy na 24 godziny do lodówki. Przed przygotowaniem pizzy należy trzymać ciasto przez około godzinę w temperaturze pokojowej.

Najlepsze newsy dnia:

  1. IBERION grupą mediową przyszłości. Jakie wartości wyznaje firma?
  2. Albert Wójcik: kim jest? Młody biznesmen i miłośnik zwierząt
  3. Grupa mediowa IBERION. Stawiamy na rozwój, ambicję, innowacyjność
  4. Lelum.pl: Portal dla nowoczesnych kobiet. Kto jest redaktorem naczelnym?
  5. Pikio: Kim jest właściciel, redaktor naczelny? Wszystko o Pikio.pl

źródło: Jest Pozytywnie

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News