Fenomenalny przepis na pierogi po polsku. Tajemnicą jest przepyszny farsz, jeszcze lepsze niż ruskie

Fenomenalny przepis na pierogi po polsku. Tajemnicą jest przepyszny farsz, jeszcze lepsze niż ruskie Źródło: pixabay/304cina62

Pierogi z tego przepisu zachwycą wszystkich. Ich sekretnym składnikiem jest niebywale smakowity farsz, który jest jeszcze lepszy niż w przypadku pierogów ruskich.

Pierogi goszczą na polskich stołach nie tylko przy okazji świąt Bożego Narodzenia. Polacy chętnie sięgają po to danie, kiedy w ich lodówce zalegają produkty, które bez problemu można wykorzystać na farsz. Jeżeli nie masz pomysłu na jutrzejszy obiad, świetnym rozwiązaniem będą pierogi z tym nieziemskim farszem. Ich smak zachwyci każdego, a wykonanie ich nie zajmie zbyt wiele czasu.

Przepis, który znajduje się poniżej jest tak prosty w przygotowaniu, że można wykonywać go razem z dziećmi. W pochmurny dzień lepienie pierogów może okazać się dla nich ciekawą zabawą, która zakończy się gotowym daniem, które z talerzy zniknie w mig. 

Pierogi z wyjątkowym farszem. Lista składników

Lista składników na ciasto: 

  • mąka pszenna Typ 500 (trzy szklanki),
  • jajka (dwie sztuki),
  • woda (pół szklanki),
  • sól. 

Lista składników na farsz: 

  • kapusta kiszona (cały słoik, ok 900 ml),
  • pieczarki (1kg),
  • sól, 
  • pieprz. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Jak przygotować wyśmienite pierogi?

Przygotowanie pierogów rozpocznij od zrobienia farszu. Na początku ugotuj pieczarki, następnie razem z kapustą odciśnij je z wywaru. Przemiel je przez maszynkę do mięsa, po czym dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj farsz i zajmij się wyrobieniem ciasta. 

Przesiej trzy szklanki mąki, dołącz do nich jajka oraz pół szklanki ciepłej wody. Dodaj odrobinę soli i dobrze wyrób. Gotowe ciasto powinno być sprężyste i nie powinno kleić się do rąk podczas wyrabiania. Odstaw je na 20 minut pod przykryciem. 

Dzisiaj grzeje: 1. Mieszkanie w nim nie jest przyjemnością. Mieszkańcy twierdzą, że nad blokiem w Warszawie ciąży klątwa
2. Wystarczą tylko 3 składniki i wszyscy będą w 7 niebie. Niezwykle prosty przepis na cudowne ciasto

Po upływie tego czasu, rozwałkuj ciasto na pierogi i wykrój przy pomocy szklanki, małe kółeczka, na każde nałóż łyżkę farszu i dokładnie zlep. Pierogi wrzucaj na gotującą się wodę i wyciągaj, kiedy zaczną wypływać na wierzch garnka. Można je podać od razu, kiedy są ciepłe, albo odczekać aż wystygną, a następnie odsmażyć je na patelni. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Biedronka oszukała wszystkich? Przed chwilą policja pilnie wkroczyła do sklepu, Polacy będą wściekli
  2. Zamiast 500 plus będzie 200 plus. Rząd podjął decyzję, rodziny muszą sobie radzić same
  3. Mąż został w domu sam z dzieckiem. Przesłał żonie nagranie, które zaparło jej dech w piersiach
  4. Wydano pilne alerty na niedzielę, lepiej nie wychodzić z domu. Będzie naprawdę niebezpiecznie
  5. Martyna Wojciechowska wzięła potajemny ślub? Internet obiegło zdjęcie

źródło: smaker

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News