Rakotwórczy metal w naszej żywności. Powoduje nowotwory, obniża inteligencję i odporność

Rakotwórczy metal w naszej żywności. Powoduje nowotwory, obniża inteligencję i odporność Źródło: .

Nowotwór jest zdecydowanie najgorszym skutkiem spożywania żywności z niebezpieczny metalem. Eksperci tłumaczą, skąd pochodzi i do czego może doprowadzić.

Nowotwór to koszmarna choroba powstająca z naprawdę wielu, często niemożliwych do przewidzenia źródeł. Co gorsza, mimo tak rozwiniętej medycyny, wciąż nie udało się wynaleźć skutecznego leku, który szybko, bezboleśnie i przede wszystkim skutecznie pozwoliłby wyzbyć się problemu. Dlatego też eksperci co chwilę alarmują społeczeństwo, by zwracało szczególną uwagę na produkty, które spożywają. Często mogą one zawierać w sobie rakotwórcze substancje. Tym razem nie jest inaczej, a nowotwór to nie jedyne, czego możemy się obawiać.

Metal w żywności powodujący nowotwór, osłabioną odporność i obniżoną inteligencję 

Jak podaje Wirtualna Polska, specjaliści nie mają wątpliwości, że groźny metal - arsen, występuje w powszechnie spożywanym produkcie, czyli ryżu. Arsen to szkodliwy metal ciężki, który dostać się może do żywności razem z pestycydami przez powietrze na terenach, gdzie występują kopalnie i wulkany, ale również poprzez wodę. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Jego działanie na organizm człowieka jest bardzo silne i długotrwałe, bowiem może prowadzić do osłabienia układu odpornościowego, obniżenia inteligencji, a w najgorszym przypadku prowadzić nawet niestety do rozwoju nowotworu. Sytuacja jest naprawdę poważna, dlatego każdy powinien zwracać szczególną uwagę na to, co je. 

Dzisiaj grzeje: 1. Kobieta z Polski brutalnie zaatakowana. Napastnicy użyli strasznego narzędzia

2. Roksana Węgiel złapała za mikrofon obok stojącej Rodowicz. Marylę zdruzgotało

Wciąż niestety nie potwierdzono dokładnie, czy arsen znajduje się w każdym rodzaju ryżu czy tylko w niektórych gatunkach lub odmianach. Toksyczna dawka tego metalu wynosi około 10–50 mg, natomiast śmiertelna przy ostrym zatruciu 70–200 mg lub 1 mg na kilogram masy ciała dziennie, co jednak jest zależne od tolerancji organizmu. Biorąc to wszystko pod uwagę, należy ten produkt spożywać z wyjątkową ostrożnością. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Niewiele osób wie. Po śmierci Anna Jantar została uczczona w wyjątkowy sposób przez kultowego wykonawcę 
  2. Ceny w 2020 r. zwalają z nóg. Najbardziej podrożeje kilka podstawowych rzeczy
  3. Sylwestrowe zdjęcie Kasi Cichopek z mężem mówi wszystko. Fani oniemieli
  4. Poszło na wizji Sylwestra z TVP, wszyscy przeoczyli. Zenek Martyniuk nagle osłupiał
  5. Naoczny świadek tragicznej śmierci Jantar przerywa milczenie po latach. Jego relacja jest przytłaczająca, trudno wytrzymać

Źródło: wirtualna polska 

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News