Gessler zdradziła swój "tajemny składnik". Z nim żurek na Wielkanoc podbije serca wszystkich gości

Gessler zdradziła swój "tajemny składnik". Z nim żurek na Wielkanoc podbije serca wszystkich gości Źródło: yt/TVN Style

Magda Gessler zdradziła swój wielki sekret. Popularna restauratorka z okazji Wielkanocy zdecydowała się podzielić swoim "tajemniczym składnikiem", dzięki czemu gotowany przez nią żurek staje się najlepszą zupą na świecie. To proste rozwiązanie może sprawić, że święta jeszcze nigdy nie były tak smaczne.

O tym, że Magda Gessler jest wielką pasjonatką kuchni, nie trzeba nikogo przekonywać. Restauratorka wielokrotnie udowadniała, że jej poczucie smaku jest na bardzo wysokim poziomie. Prowadząca "Kuchennych Rewolucji" postanowiła zdradzić jeden ze swoich największych sekretów i powiedzieć o tym, jaka jest tajemnica gotowanego przez nią żurku. Jak się okazuje, nie trzeba wiele, aby magia talentu kulinarnego restauratorki zagościła na naszym stole.

Magda Gessler zdradza tajemnicę na żurek

Według restauratorki bardzo ważny do wykonania żurku będzie zakwas. Aby go uczynić, musimy przygotować:

- mąkę razową 350 g
- wodę 1 litr
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 3 ząbki czosnku
- 3 liście laurowe

Aby uzyskać zakwas, musimy zalać mąkę wodą, żeby powstała masa, a całość musimy porządnie wymieszać. Gdy to zrobimy, dodajmy przyprawy. Całość najlepiej przetrzymywać w szklanym pojemniku. Całość przykrywamy gazą (do umocowania pokrycia przyda się gumka recepturka) i całość chowamy na trzy dni w ciepłym miejscu. Jeśli chcemy bardziej wyrazistych walorów smakowych, możemy potrzymać słoik przez jeszcze kilka dób.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przepis na rewelacyjny żurek

Restauratorka wyjawiła, że w trakcie robienia żurku używa wymienionych poniżej składników.:

- 5 prawdziwków
- 1 ząbek czosnku
- łyżkę masła
- bulion warzywny 1 litr
- 4 jajka
- 250 ml śmietany
- biała kiełbasa - 300 g
- i przyprawy: majeranek, sól, pieprz, chrzan

Jak sama wyznała, najważniejszym składnikiem, który czaruje podniebienia gości na jej wieczerzy i klientów prowadzonych przez siebie restauracji są właśnie prawdziwki, które nazywa "tajemnym składnikiem". Grzyby umieszczone w zupie sprawiają, że zupa nabiera nieprawdopodobnego smaku.

Aby odtworzyć zupę rodem z restauracji gwiazdy TVN, musimy podsmażyć prawdziwki na maśle i zalać je bulionem. Całość podgotowujemy. Gdy wykonamy już tę operację, następnym krokiem będzie dodanie do wywaru wyciśniętego czosnku i przyprawy (trzeba uważać, aby nie "przedobrzyć" z majerankiem). Następnie musimy parzyć kiełbasę przez 20 minut i pociąć ją na plasterki. Jajka gotujemy na twardo i kroimy na ćwiartki. Całość zupy podajemy z pietruszką.

ZOBACZ TAKŻE:

  1. Przygotujcie chusteczki! Pies podszedł do kocicy i jej kociąt. To, co stało się po chwili, rozłoży was na łopatki!
  2. To była wielka TRAUMA Marty Kaczyńskiej. Tak obrzydliwego żartu się nie spodziewała
  3. Paździoch z Kiepskich w lateksowym stroju i z pejczem domaga się współżycia. Szalone sceny w serialu [ZDJĘCIA]
  4. Dziecko Meghan dało o sobie znać! Są zdjęcia
  5. Dramat Małgorzaty Rozenek. Nie wie, co zrobić ze święconką

Źródło: Plotek

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News