Również uważacie, że wiele dzisiejszych prezenterek mogłoby uczyć się klasy od Krystyny Loski?

Również uważacie, że wiele dzisiejszych prezenterek mogłoby uczyć się klasy od Krystyny Loski? Źródło: Screen TVP 1

Krystyna Loska to legendarna prezenterka, która przez lata była twarzą Telewizji Polskiej. Widzowie cenili dziennikarkę za wyjątkowy profesjonalizm przed kamerą.

Krystyna Loska zaczęła pracę w telewizji po namowach swojego kolegi, katowickiego spikera Józefa Kopocza. Po raz pierwszy na antenie TVP Katowice gwiazda pojawiła się w czerwcu 1962 roku i szybko zyskała wielką popularność i uznanie wśród polskich widzów.

Kilka lat później dziennikarka i konferansjerka przeniosła się wraz z mężem i córką z Katowic do Warszawy i rozpoczęła pracę w stołecznym oddziale Telewizji Polskiej. Przez wiele lat była twarzą stacji, prezenterka do swojej pracy podchodziła w wyjątkowo profesjonalny sposób.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

W ślady słynnej mamy poszła również córka. Krystyna Loska jest matką Grażyny Torbickiej, która również przez wiele lat zawodowo związana była z Telewizją Polską.

Dzisiaj grzeje: 1. Pilny komunikat Ministerstwa Zdrowia. Jest zupełnie inaczej, niż wszyscy myśleli

2. Wideo - Dramatyczny wypadek na przejeździe kolejowym. Autobus wjechał wprost pod lokomotywę

3. Mamy potwierdzenie, koniec obostrzeń już 19 września. Wielu Polaków odetchnie z ulgą

Do dziś wielu widzów z nostalgią wspomina legendarną dziennikarkę, która prezentowała przed kamerą wyjątkową klasę i styl, zarówno podczas pracy w studio, jak i w czasie relacjonowania największych wydarzeń kulturalnych w kraju, m.in. Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu. Czy współczesne prezenterki powinny brać z niej przykład?

Najlepsze newsy dnia:

  1. Czy TVP Info powinno być finansowane przez podatników? W grę wchodzą gigantyczne pieniądze
  2. Znaleziono ślady życia w kosmosie. Przełomowe odkrycie na Wenus
  3. Wielka gwiazda przeżywa ogromny dramat. Kilka godzin temu zmarła jej córka
  4. Ogromny niepokój o zdrowie papieża Franciszka. Pojawiły się poważne obawy
  5. Większość Polaków używa go przynajmniej raz w tygodniu. Nie wiedzą, że jest groźną trucizną
  6. Polacy notorycznie nie dodają do jajecznicy 1 składnika. Błąd, bez niego traci aksamitną konsystencję i cudowny smak

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News