Gessler wzbogaciła tradycyjny przepis o jeden sekret. Podwójny schabowy rozpływa się w ustach

Gessler wzbogaciła tradycyjny przepis o jeden sekret. Podwójny schabowy rozpływa się w ustach Źródło: przepisypl

Kotlety schabowe w nowej odsłonie rozpływają się w ustach. Magda Gessler zdradziła, jak można poprawić ich walory smakowe jednym, prostym trikiem. Po jego użyciu schabowe zmienią się w najlepsze danie na świecie.

Kotlety schabowe królują na polskich stołach nie tylko przy okazji niedzielnych obiadów. Polacy bardzo często decydują się na to, by je przygotowywać. Chociaż wydaje się, że w ich temacie nic nowego nie może się pojawić, to jednak Magda Gessler zaskakuje propozycją odświeżonego przepisu na schabowe.

Kotlety schabowe wg przepisu Magdy Gessler

- Wiele osób jest zdania, że stworzyłam nową kulturę jedzenia w Polsce i odmieniłam obraz polskiej kuchni na świecie. Czuję, że nauczyłam Polaków podchodzić do gotowania z radością. Mam nadzieję, że udało mi się przynajmniej w jakimś stopniu wykreować szlachetną, prawdziwą i zdrową kuchnię polską z polskich produktów - powiedziała w jednym z wywiadów Magda Gessler.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Wszyscy zgodnie przyznają, że Magda Gessler zmieniła oblicze polskiej kuchni. To jej przepisy przywróciły wiele zapomnianych potraw na nasze stoły. Jednak znana restauratorka ma na swoim koncie jeszcze jedną ważną zasługę, dzięki niej znane dania, takie jak np. kotlety schabowe czy mielone zyskały nową odsłonę.

Jak przygotować te wyśmienite kotlety schabowe?

Składniki potrzebne do wykonania schabowych to: 400 g schabu karkowego, 400 g schabu środkowego, 2-3 łyżki mąki pszennej, 4 jajka, 6-8 łyżek bułki tartej, 2 cebule, 4 łyżki smalcu, sól oraz pieprz. 

Dzisiaj grzeje: 1. Cała prawda o mężu Henryki Krzywonos. Ta wiadomość wzbudziła sensację
2. Doniesienia o tragedii w szkole są druzgocące. Niestety są ofiary śmiertelne i wielu rannych, zwołano pilną naradę dot. bezp. w rosyjskiej szkole

Przygotowanie ich jest banalnie proste. Pokrój mięso, rozbij tłuczkiem na cienkie plastry, po czym  dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowane kotlety schabowe należy odstawić na 30 minut. To idealny moment, by obrać cebulę i zetrzeć ją na tarce. Po upływie 30 minut, płaty schabu posmaruj cebulą i połóż na nim kolejny plaster, tak by mięso ściśle przylegało do siebie. Teraz obtocz kotlety schabowe w mące, jajku i bułce tartej. Najpiękniejszy złoty kolory uzyskasz, smażąc schabowe na rozgrzanym smalcu.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Akcyza na papierosy i alkohol GIGANTYCZNIE wzrośnie. Znamy dokładne liczby
  2. 13. emerytury nie zostaną wypłacone? Przykre doniesienia
  3. Najbardziej soczyste i najzdrowsze kotlety mielone na świecie. Z piekarnika, rewolucyjny przepis
  4. Odkrył tajemne drzwi w piwnicy. Jego ciało zaczęło drżeć na widok sceny jak z horroru, od razu złapał za kamerę
  5. Chińskie znaki zodiaku deklasują tradycyjne. Ujawniają całą prawdę o przyszłości każdego

źródło: zycie

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News