Kotlety mielone według sekretnego przepisu Magdy Gessler rozpływają się w ustach. Tego smaku nie da się zapomnieć, prawdziwe cudo

Kotlety mielone według sekretnego przepisu Magdy Gessler rozpływają się w ustach. Tego smaku nie da się zapomnieć, prawdziwe cudo Źródło: Pixabay

Kotlety mielone są jednym z ulubionych potraw Polaków. Chociaż tradycja wiąże się z powtarzaniem zachowań i smaków, każda gospodyni ma swoje sprawdzone sposoby na to danie. Magda Gessler zdradza swój idealny przepis na kotlety mielone.

Kotlety mielone to tradycyjne danie, które podbija serca nie tylko Polaków. Jest to prosty do wykonania posiłek, a przepis na niego zna praktycznie każda gospodyni. Wszystkie mają swoje domowe sposoby, dzięki którym przepis ten można urozmaicić i nadać mu niepowtarzalny smak, ale nie odbiegając przy tym od tradycyjnych przyzwyczajeń kubków smakowych. Magda Gessler postanowiła zdradzić swój sposób na wykonanie tego dania. Te kotlety mielone zaskakują swoim smakiem, są przepyszne. 

Sposób na kotlety mielone Magdy Gessler

Dziś poznamy sekret mistrzyni sztuki kulinarnej, a zarazem najpopularniejszej restauratorki w naszym kraju, Magdy Gessler. Ma ona na swoim koncie wiele wyróżnień gastronomicznych, a jej restauracje są niezwykle luksusowe i często odwiedzane. Magda Gessler zdradza swój autorski przepis na kotlety mielone.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Składniki potrzebne, aby przygotować kotlety mielone:

  • 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 2 cebule
  • 2 kajzerki
  • 50 g masła
  • 2 jajka
  • mleko do namoczenia bułek
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania

Dzisiaj grzeje: 1. Nie żyje słynna modelka. Jej zmasakrowane ciało znaleziono pod mostem
2. IMGW pilnie alarmuje, już dzisiaj sytuacja będzie fatalna. 5 województw zagrożonych

Sposób przygotowania według Magdy Gessler:

  1. Bułki moczymy w mleku, aż zmiękną. Następnie odciskamy z płynu i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
  2. Cebulę kroimy drobno i szklimy na maśle. Kiedy przestygnie, dodajemy do mięsa mielonego wraz z bułkami, 2 jajkami i przyprawami. Dodajemy też 50 ml zimnej wody.
  3. Dokładnie wszystko mieszamy, formujemy kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

- Aby wzbogacić smak kotletów mielonych z przepisu Magdy Gessler, polecam dodać także kilka ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę - taką poradę dodaje restauratorka.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Antyfake - najpopularniejszy portal fact-checkingowy. Najważniejsze informacje
  2. Biznes Info - portal o finansach małych i dużych
  3. Antyfake - największy portal fact-checkingowy. Jego misja i najważniejsze informacje
  4. Antyfake to prężnie rozwijający się portal fact-checkingowy. Walczy z dezinformacją w sieci
  5. IBERION grupą mediową przyszłości. Jakie wartości wyznaje firma?

Źródło: przyslijprzepis

Następny artykuł