Kotlet schabowy po królewsku rozpływa się w ustach, deklasuje tradycyjną wersję. Każda gospodyni zakochuje się w prostym przepisie

Kotlet schabowy po królewsku rozpływa się w ustach, deklasuje tradycyjną wersję. Każda gospodyni zakochuje się w prostym przepisie Źródło: youtube.com e-PrzepisyKulinarne

Kotlet schabowy po królewsku rozpływa się w ustach. Przygotowanie go jest nieziemsko proste, a smak zachwyci każdego. Musicie spróbować, a zapomnicie o tradycyjnej wersji.

Odmieniony kotlet schabowy deklasuje tradycyjną wersję, o której na dobre zapomnicie, jeśli choć raz spróbujecie tego. Przyrządzenie zajmuje dosłownie chwile, a efekt końcowy przerasta najśmielsze oczekiwania. Kotlet wychodzi jednocześnie kruchy i delikatny, dlatego po prostu nie w sposób mu się oprzeć. Zdecydowanie jest wart skosztowania. 

Każda gospodyni zakocha się w prostocie tego przepisy. Kotlet schabowy po królewsku rozpływa się w ustach 

Jeżeli zastanawiałeś się, w jaki sposób odmienić nieco tradycyjną wersję kotleta schabowego ten przepis jest dla siebie. Wystarczy dodać kilka prostych składników, by stworzyć coś nieziemskiego. Rodzina będzie błagać o dokładkę, a koleżanki domagać się receptury. 

Lista składników na kotlet schabowy po królewsku:

  • 5 plastrów schabu, 
  • 3 łyżki musztardy, 
  • 2 łyżeczki miodu, 
  • 1 papryka czerwona, 
  • 6-7 pieczarek, 
  • 1 cebula, 
  • 2 jajka, 
  • pół szklanki bułki tartej, 
  • garść startego sera żółtego, 
  • sól i pieprz

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Bajecznie proste przygotowanie 

Przygotowanie zacznij od rozbicia schabu na nieco cieńsze plastry, oprószenia ich z obu stron solą oraz pieprzem, a następnie dokładni posmaruj je musztardą wymieszaną z miodem. Tak zamarynowane mięso możesz włożyć w kostkę. Następnie wszystkie składniki podsmaż na odrobinie tłuszczu, zaczynając od cebuli, a gdy się zeszkli dodaj pieczarki oraz paprykę i smaż jeszcze chwilę. 

Dzisiaj grzeje: 1. Agata Duda pogrążona w smutku. Śmierć przyszła nagle, opublikowano nekrolog

2. Nie będzie filmu "Ranczo". Słowa reżysera na temat Pawła Królikowskiego wywołują łzy

Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Na talerzyk wysyp bułkę tart,a i przejdź do panierowania. Każdy kotlet zamocz najpierw w jajku, a następnie obtocz w bułce, po czym smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż będą rumiane. Kolejnym krokiem jest ułożenie schabu w naczyniu żaroodpornym. Ułóż na nim podsmażone wcześniej warzywa, a całość posyp serem. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz do momentu, aż ser się rozpuści. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Trzy osoby zmarły w Bytomiu na skutek zatrucia. Niebezpieczny gaz wydobywał się wadliwego pieca
  2. Dawid Kubacki usłyszał fatalną wiadomość. Potężny cios dla polskiego skoczka
  3. Tragedia na granicy. Nie żyje malutkie dziecko, drugie w ciężkim stanie
  4. Będą masowo zabierać prawa jazdy? Nikogo nie ominą zmiany w prawie, dobiorą się także do pieszych
  5. 18-letnia Polka wyszła na spacer z psami. Nagle bezdomny wciągnął ją do opuszczonego budynku, zrobił jej karygodne rzeczy
  6. Produkt sprowadzany z Chin jedliśmy wszyscy. Przez koronawirusa kosmicznie podrożeje

Źródło: youtube

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News