Fenomenalny przepis na ogórki małosolne "na sucho". Nie wymagają zalewy, a smakują obłędnie

Fenomenalny przepis na ogórki małosolne "na sucho". Nie wymagają zalewy, a smakują obłędnie Źródło: pixabay.com kasjanf

Jak zrobić ogórki małosolne "na sucho"? Niewielu zapewne spodziewało się, że przepis na nie może być tak banalnie prosty. Wystarczy kilka składników, by stworzyć nieziemską przekąskę, a zajadać będzie się nią cała twoja rodzina. Koniecznie wypróbuj ten przepis.

Jak zrobić ogórki małosolne? Większość osób błędnie uważa, że jest to bardzo długotrwały i skomplikowany proces. Tymczasem jest zupełnie inaczej, w szczególności jeżeli skorzystasz z poniższej receptury. Przygotowanie zajmie ci dosłownie chwilę, a smak powali na kolana całą rodzinę. Ogórki małosolne "na sucho" to absolutny hit wśród gospodyń. 

Jak zrobić ogórki małosolne "na sucho"? Smak zachwyci każdego 

Zapewne wielu z was zdziwi fakt, że przygotowanie ogórków małosolnych nie musi wymagać zalewy. Przygotowanie tego przepisu rozwieje wasze wszelkie wątpliwości. Doskonale sprawdzą się do obiadu lub jako przekąska między posiłkami. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Lista składników na ogórki małosolne:

  • 1 duży woreczek strunowy,
  • 1 kg ogórków gruntowych,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1 pęczek koperku,
  • 3 liście laurowe,
  • 3 ziarna ziela angielskiego,
  • 1/2 łyżeczki gorczycy,
  • 3 ząbki czosnku.

Jak je przygotować?

Ogórki dokładnie umyj, a następnie odetnij od nich końcówki. Następnie przełóż je do woreczka strunowego. Dodaj również grubo posiekany koperek, obrany z łupinek rozgnieciony czosnek, sól, liście laurowe, ziele angielskie i gorczycę. Dokładnie zamknij woreczek w taki sposób, by pozbyć się nadmiaru powietrza. Potrząsaj nim chwilę, by przyprawy równomiernie rozprowadziły się po ogórkach, a później włóż woreczek do lodówki na około 6 godzin, a następnie przechowuj w temperaturze pokojowej.

Dzisiaj grzeje: 1. Nowe ognisko epidemii w Polsce. Porażające dane, natychmiastowa akcja służb

2. Od poniedziałku wielkie zmiany dla tysięcy rodziców. Chodzi o nasze pieniądze

Ogórki powinny być gotowe po 24-48 godzinach. Po tym czasie możesz zajadać się nimi samymi lub skroić je jako dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzą się również jako jeden ze składników sałatki.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Rodzice od dawna skarżyli się na opiekunkę w przedszkolu. Teraz postawiono jej zarzut morderstwa
  2. Z ostatniej chwili. Nie żyje prawdziwa legenda piłki nożnej. Wybitny gracz miał 89 lat
  3. Spisek w rodzinie królewskiej? Meghan Markle przerwała milczenie, ujawniła dlaczego uciekła z Wielkiej Brytanii
  4. Zostało ci mięso z rosołu? Genialny pomysł na wykorzystanie resztek, domownicy będą zachwyceni
  5. Druzgoczące słowa dziadka o 5-letnich bliźniaczkach. Ujawnił, w jakim są stanie
  6. Trzycyfrowe ceny czereśni sięgnęły absurdu. Klienci są wściekli

Źródło: Haps

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News