Jak usunąć FB? Jedno kliknięcie i po kłopocie

Jak usunąć FB? Jedno kliknięcie i po kłopocie Źródło: pixabay120419

Jak usunąć fb? Dezaktywacja konta na portalu społecznościowym nie jest skomplikowanym i czasochłonnym procesem. Wystarczy kilka minut, aby nasz profil przestał istnieć.

Jak usunąć fb? Facebook od wielu lat cieszy się nieustającą sławą na całym świecie. Jako jeden z najpopularniejszych portali społecznościowych oferuje swoim użytkownikom całą gamę atrakcji i każdego dnia poszerza swoje możliwości. Do najbardziej interesujących zalet portalu należy m.in. komunikowanie się z ludźmi z różnych stron świata, przeglądanie wstawianych przez nich zdjęć i filmików, a także dowiadywanie się czym aktualnie się zajmują w pracy i w wolnym czasie.

Oprócz publikowania własnych zdjęć oraz treści na dowolne tematy od dłuższego czasu popularność zyskują również promowane przez portal gry, a także udostępniane przez użytkowników wiadomości ze świata. Niestety w parze z rozwojem strony idą również zmiany w postaci wprowadzania reklam, które negatywnie wpływają na użytkowników, co w konsekwencji prowadzi do chęci usunięcia przez nich konta.

Jak usunąć fb? Nieskomplikowana instrukcja, dwa wyjścia.

Pomimo że posiadanie konta na fb niesie za sobą masę korzyści, są powody, dla których użytkownicy decydują się na usunięcie swojego profilu z sieci. Niektórymi z nich są liczne reklamy, a także wyciek danych do sieci, który w ostatnim czasie stał się dla portalu niezwykle ważnych i niepokojącym problemem.

Na szczęście ludzie decydujący się na stworzenie profilu w mediach społecznościowych nie wiążą się z nimi na całe życie i w każdej chwili mogą zakończyć przygodę z siecią. Proces usuwania konta nie wymaga wiele czasu, nie jest także skomplikowany. Użytkownik ma do wyboru dwie opcje: trwałe usunięcie konta, a także tymczasowa dezaktywacja. Druga opcja pozwala nam zachować swoje dane oferując jednocześnie czas na "odpoczynek" od mediów społecznościowych

Jak tymczasowo dezaktywować konto?

1. Klikamy "Ustawienia" które znajdują się w prawym, górnym rogu menu.

2. W ustawieniach ogólnych przechodzimy do opcji "Zarządzaj swoim kontem"

3. Wybieramy opcję "Dezaktywuj swoje konto" znajdującym się na samym dole strony.

Konto zostanie tymczasowo dezaktywowane, będąc niewidoczne dla pozostałych użytkowników. Będziemy mogli aktywować je w dowolnym momencie.

Jak usunąć fb krok po kroku?

Jak usunąć fb krok po kroku?

1. Klikamy "Ustawienia" następnie wybieramy opcję "Twoje informacje na facebooku"

2. Wybieramy "Usuń konto i informacje" następnie "Usuń moje konto"

3. Wprowadzamy hasło, klikamy opcję "Kontynuuj" następnie "Usuń konto"

Po kliknięciu w powyższą opcję Facebook poinformuję użytkownika o skutkach usunięcia konta, następnie zostaniemy przekierowani do strony z formularzem gdzie konieczne będzie wypełnienie wniosku. Od tego momentu centrala potrzebować będzie kilku dni na całkowitą dezaktywację. Warto pamiętać, że jeżeli podczas tych procedur użytkownik powtórnie zaloguje się na konto, będzie musiał liczyć się z tym, że jego wniosek o usunięcie profilu zostanie anulowany.

Źródło: Centrum pomocy facebook

Następny artykuł