Pradawna receptura babci Klementyny na wyśmienite gołąbki. W życiu nie jedliście lepszych

Pradawna receptura babci Klementyny na wyśmienite gołąbki. W życiu nie jedliście lepszych Źródło: youtube/KitchenBookTv

Gołąbki, które będą smakowały wyśmienicie? Babcia Klementyna podzieliła się swoją pradawną recepturą. Okazuje się, że nie ma lepszego dania niż gołąbki z jej przepisu.

Gołąbki to jedno z tych dań w kuchni polskiej, które smakuje wszystkim. Ponadto zawiera wiele wartości odżywczych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Kiedy w sieci pojawił się pradawny przepis na gołąbki według babci Klementyny, internauci oszaleli na ich punkcie. 

Gołąbki z pradawnej receptury babci Klementyny 

Babcie gotują najlepiej, a ich przepisy zawsze są na wagę złota. Babcia Klementyna nie jest wyjątkiem. Jej pradawna receptura na błyskawiczne w przygotowaniu i przepyszne gołąbki cieszy się ogromną popularnością. Internauci, którzy skorzystali z tego przepisu, są zdania, że nigdy wcześniej nie jedli tak wspaniałego dania. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Gołąbki babci Klementyny. Składniki i sposób przygotowania

Niezbędne do wykonania gołąbków według pradawnej receptury babci Klementyny będą:

  • 800 g ziemniaków
  • 200 g wędzonego boczku
  • cebula
  • ugotowana biała kapusta
  • jajka
  • 2 łyżeczki majeranku
  • szklanki śmietanki 12%
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie gołąbków rozpocznij od podsmażeniu na patelni boczku z cebulą. W międzyczasie ugotuj liście kapusty. Kiedy boczek i cebula zostaną już podsmażone, dodaj do nich starte na tarce ziemniaki, majeranek, sól, pieprz oraz jajko. Dokładnie połącz wszystkie składniki. 

Farsz zawiń w liście kapusty, tak jak w przypadku tradycyjnych gołąbków. Umieść je w formie do pieczenia, a na wierzch połóż masło i wstaw do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Gołąbki wyjmij po upływie godziny. 

Dzisiaj grzeje: 1. Na pokład Ryanaira wejdzie jeszcze więcej pasażerów. Będzie ciasno, turyści dostaną białej gorączki
2. Dagmara poinformowała ze łzami w oczach. Rodzinny dramat gwiazdy

Podczas pieczenia przygotuj sos. Wystarczy połączyć śmietankę, przecier pomidorowy, sól i pieprz. Po godzinie wylej sos na gołąbki i piecz przez kolejne 15 minut. 

Najlepsze newsy dna:  

  1. 20 produktów, które powoli uśmiercają cię każdego dnia. Lista ścina z nóg
  2. Złe wieści dla 40 tys. kierowców. Jeszcze w tym roku stracą prawo jazdy
  3. Minister zdrowia ujawnia kto w Polsce zachoruje na koronawirusa. Niepokojące słowa
  4. Upadł i już nigdy nie odzyskał przytomności. Tragiczna śmierć 15-letniego sportowca
  5. Wyłowili z rzeki dziwnego stwora. Wszyscy zachodzą w głowę czym jest

źródło: pysznosci

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News