Błyskawiczne ciasto według przepisu Magdy Gessler. Niezwykłe połączenie podstawowych składników, który każdy znajdzie w domu

Błyskawiczne ciasto według przepisu Magdy Gessler. Niezwykłe połączenie podstawowych składników, który każdy znajdzie w domu Źródło: Flickr.com Divya Kudua

Ciasto to świetny deser, ale zwykle wymaga wiele czasu do przygotowania, więc nie każdemu chce się je robić samemu. Okazuje się, że Magda Gessler zna błyskawiczny przepis, wymagający jedynie podstawowych składników.

Ciasto w restauracji Magdy Gessler kosztuje niemałe pieniądze, ale możemy takowe przygotować samemu, szczególnie że restauratorka sama podzieliła się przepisem. Nie wymaga ono wiele czasu i pracy, a co więcej, jest zrobione z dostępnych od ręki składników.

Błyskawiczne ciasto z przepisu Magdy Gessler

Magda Gessler swój przepis zdradziła w trakcie wywiadzie z Radiowej Trójce, ale można go również znaleźć w internecie. Jest bardzo prosty i łatwy w wykonaniu. Będziemy potrzebować do jego przygotowania dziesięciu łyżek mąki, dziesięciu łyżek cukru, dziesięciu łyżek oleju słonecznikowego, szczypty soli, czterech jajek i jednej łyżeczki proszku do pieczenia.

Najpierw na tortownicy do ciasta wykładamy pokrojone i wybrane przez nas owoce. Wybór mamy ogromny, będą pasować jabłka, śliwki, gruszki, banany, czy truskawki, zależnie od tego, co jest dostępne w sezonie i na co mamy ochotę. Później w misce rozbijamy jajka, a następnie mieszamy z nimi pozostałe składniki za pomocą łyżki. Robimy to tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę.

Ostatnie etapy przygotowywania deseru

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Po przygotowaniu masy wylewamy ją na owoce i wygładzamy w tortownicy. Następnie wstawiamy tortownicę do piekarnika na 45 minut, uprzednio rozgrzewając piec do 180 stopni. Gdy ciasto piecze się w piekarniku, przystępujemy do przygotowania lukru.

Dzisiaj grzeje: 1. Polacy w niebezpieczeństwie, salmonella w mięsie z uwielbianego marketu. Pod żadnym pozorem go nie jedzcie
2. Mąż Ilony Felicjańskiej upokorzył ją. Opublikował w sieci jej nagie zdjęcia

Robimy go z cukru pudru i świeżo wyciśniętego soku z cytryny, a na koniec dodajemy cynamon. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, polewamy je lukrem i odstawiamy do ostygnięcia. Jak lukier zaschnie, a ciasto ostygnie, będzie praktycznie gotowe do spożycia.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Korzystnie wpływa na wzrok, poprawia funkcjonowanie serca oraz nadaje skórze złocisty kolor. Znajdziesz ją w każdym sklepie
  2. Wielkie wyróżnienie dla Łukasza Piszczka. Otrzymał je na specjalnych zasadach
  3. Alarm 2. stopnia, jest zagrożenie powodziowe. Pierwsze uderzenie na północy Polski
  4. Magda Gessler nie mogła uwierzyć swoim oczom. Nagranie pokazało okropną prawdę, tylko dla osób o mocnych nerwach
  5. Karygodny błąd lekarzy podczas porodu, na zawsze zniszczyli zdrowie dziecka. Teraz będą płacić gigantyczne odszkodowanie
  6. Kiwi jest najzdrowszym owocem świata. Zjesz 1 dziennie i zauważysz 9 piorunujących zmian w organizmie

Źródło: Rodzice PL

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News