UDOSTĘPNIJ

Na pierwszy rzut oka niegroźny, ale pamiętajmy, że pozory mylą i tym razem są wyjątkowo niebezpieczne! Każdy z nas używa go niemal codziennie, a okazuje się, że wywołuje chorobę Alzheimera.

Stanowi dla nas ogromne zagrożenie, chociaż jest polecany przez największych kucharzy na całym świecie i uchodzi za bardzo zdrowy. Znajduje się w kuchni każdego polskiego domu, używany jest do dużej części posiłków niemal codziennie.

ZOBACZ TAKŻE: Szturm na polskie McDonald’sy. Dają jedzenie całkiem za DARMO

Wywołuje chorobę Alzheimera

Znany i lubiany w Polsce olej rzepakowy okazuje się być bardzo niebezpieczny. Najnowszy raport opublikowany w czasopiśmie „Scientific Reports” jasno mówi, że włączenie go do diety, powoduje ogromny wzrost ryzyka zachorowania na Alzheimera.

ZOBACZ TAKŻE: Popularne jedzenie masowo wycofywane ze sklepów. Wyrzuć to!

Zmiana lidera?

Olej rzepakowy dominuje w polskich kuchniach. Wyprzedza oliwę z oliwek i olej z awokado. Najnowszy wyniki badań mogą jednak zmienić tę sytuację i nie ma się czemu dziwić – nikt nie chce ryzykować tak ciężkiej choroby.

Źródło: kuchnia.wp.pl

Nigdy nie zamrażaj TYCH rzeczy!


Te rzeczy NAJBEZPIECZNIEJ jeść!

Wspomóż pracę Pikio.pl
Jesteśmy jedynym dużym portalem informacyjnym, który NIGDY nie pobierał publicznych pieniędzy.
Dziękujemy!
Wesprzyj nas

Zobacz również