Pierogi po góralsku przepis
wallpaperflare
Aneta Wasilewska - 20 Kwietnia 2020

Pierogi po góralsku to prawdziwy hit. Najlepszy przepis na zachwycające nadzienie, palce lizać

Pierogi po góralsku, to danie, które każdy powinien spróbować. Farsz, który pojawia się w przepisie, jest tak pyszny, że palce lizać. Nic dziwnego, że ten przepis, robi taką furorę w sieci. Niezwykłe połączenie składników i prostota przygotowania to sposób na sukces. Każdy, kto zje pierogi po góralsku, już nigdy nie będzie mieć ochoty na żadne inne.

Pierogi można przygotować na wiele sposobów. Jednym z ostatnich hitów, które pojawiły się w sieci, były wielkanocne pierogi oraz pierogi z niesamowitym farszem z pomarańczy. Jednak teraz przyszła pora na nowy przepis, który zachwyca każdego, kto znalazł odrobinę czasu, by je przygotować.

Koronawirus ma przed nami coraz mniej tajemnic.Najnowsze ustalenia lekarzy ws. koronawirusa. Czasem wystarczy tylko godzina, niepokojące informacjeCzytaj dalej

Pierogi po góralsku: lista składników

Do przygotowania ciasta na pierogi potrzebujesz:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 żółtka wiejskich jajek od kury karmionej tradycyjnie
  • 2 łyżki masła
  • sól

Składniki, które będą potrzebne do przygotowania farszu to:

  • 300 g białej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 300 g bryndzy,
  • 1 wiejskie jajko od kury karmionej tradycyjnie
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • sól, pieprz

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

DzieckoDziecko nagle zniknęło podczas zabawy w lesie. Dzień później znaleziono but i skarpetkę, ale najgorsze stało się późniejCzytaj dalej

Pierogi po góralsku: sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta na pierogi rozpocznij od przesiania mąki, w której następnie należy zrobić dołek i wbić żółtka oraz wlać rozpuszczone masło. Dodaj odrobinę soli do ciasta. Wyrób ciasto, dodając tyle wody, ile sprawi, że ciasto się całkowicie połączy, będąc jednocześnie gładkie i elastyczne. Ciasto odstaw na 10 minut.

W tym czasie rozpocznij przygotowanie farszu. Zacznij od poszatkowania kapusty, obrania i starcia marchewki. Warzywa wrzuć do garnka, zalej bulionem i uduś. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym połącz z kapustą. Dodaj do smaku pieprz i sól. Poczekaj, aż przestygnie i dodaj do środka pokruszony ser oraz jajko. Tak przygotowany farsz wyrób przy pomocy dłoni.

Dzisiaj grzeje:

1. Duda w programie na żywo powiedział niepokojące słowa ws. 500 plus. Ręce opadają
2. Nie żyje jedna z najpiękniejszych kobiet świata. Miała tylko 33 lata

Ciasto i farsz na pierogi są już gotowe, więc można rozpocząć lepienie pierogów. Do każdego z nich dodawaj jedną łyżkę farszu. Przy lepieniu, możesz wykorzystać prostą metodę na robienie falbanki. Pierogi wrzucaj na gotującą się, osoloną wodę. Pamiętaj, żeby wyciągać je, kiedy zaczną wypływać. Zgodnie z tradycją górali, tak przygotowane pierogi podaje się polane rozpuszczonym masłem.

Najlepsze newsy dnia:

  1. FoxNews: Ameryka wszczyna śledztwo w sprawie Wuhan
  2. Nie żyje medalistka olimpijska. Śmierć przyszła nagle, świat sportu pogrążył się w żałobie
  3. Aktor z "Ojca Mateusza" i "Na dobre i na złe" stracił pracę przez koronawirusa. Ciężko uwierzyć co teraz robi
  4. Niewyobrażalna decyzja papieża Franciszka. Chodzi o dwa wielkie katolickie wydarzenia
  5. Zobaczył nagranie z ukrytej kamery i zaniemówił. Jego psy zrobiły rzecz, której nie da się opisać słowami
  6. Większość klientów źle korzysta z zagłębienia na końcu kas w marketach. Popełniany błąd znacząco utrudnia zakupy

Magda Gessler otworzyła sklep z jedzeniemZamówiła produkty z internetowego sklepu Magdy Gessler. Nie mieści się w głowie, co było w jednym produkcieCzytaj dalej

źródło: przepis z książki "Wiosna wege"

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News