Kuroń zdradził najlepszy przepis na kotlety mielone. Zachwycą całą rodzinę, sekretem niebiańskiego smaku są 2 składniki

Autor Mateusz Sidorek - 1 Lutego 2020

Te dwa składniki sprawią, że na nowo pokochamy kotlety mielone. Kuroń zdradził swój najlepszy przepis, którym warto podzielić się z rodziną. Tak szlachetnego dania jeszcze nie jedliście.

Kotlety mielone to danie, które znamy już od dziecka. Nasze babcie często podawały je podczas rodzinnych obiadów. Choć na kuchnię babć nie wolno narzekać, ta forma z biegiem lat mogła nam się już trochę znudzić.

Niepokojące doniesienia o Mariolce ze Świata według Kiepskich. Chodzi o jej zdrowieCzytaj dalej

Jakub Kuroń zdradził nam swój ulubiony przepis na kotlety mielone. Kucharz udowodnił, że to wciąż możemy odkrywać na nowo smak tego nieśmiertelnego dania. Alternatywna wersja przysmaku z dzieciństwa zawiera dwa dodatkowe składniki, które sprawiają, że potrawa zyskuje szlachetny smak. W dodatku sposób przygotowania jest bardzo prosty i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Temu wyzwaniu sprosta każdy kucharz - nawet największy amator.

Kotlety mielone z pieczarkami i musztardą

Sekret przepisu na kotlety mielone według Kuronia tkwi w dwóch składnikach. Podsmażone pieczarki oraz kremowa musztarda podkreślą smak mięsa i wzbogacą jego aromat. Musimy wrzucić starte grzyby na patelnię z rozgrzanym masłem. Wcześniej możemy dodać drobno posiekaną cebulkę i lekko ją zarumienić. Farsz ten powinniśmy doprawić solą oraz pieprzem. Po odparowaniu nadmiaru wody, pieczarki są gotowe, żeby dodać je do zmielonej wieprzowiny.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Niepełnosprawny 10-latek długo umierał. Ojciec postawił mu nagrobek, na którego widok nie da się nie płakaćCzytaj dalej

Do mięsa na kotlety mielone pozostaje nam jeszcze dodać bułkę - pamiętajmy, żeby wcześniej odcisnąć z niej nadmiar mleka. Następnie masę doprawiamy łyżką musztardy stołowej, solą oraz czarnym pieprzem. Na koniec wszystko mieszamy do momentu, aż otrzymamy gładką, jednolitą konsystencję. Przed formowaniem kotletów warto polać dłonie wodą lub olejem. Dzięki temu mięso nie przyklei nam się do rąk. Obtoczone w mące kotlety mielone smażymy na rozgrzanym oleju, 2-3 minuty z każdej strony.

Dzisiaj grzeje: 1. Mocne słowa polskiego podróżnika ws. koronowirusa z Chin. "Pewne jest, że zagrożenie dotrze także do nas"
2. Synowa Katarzyny Dowbor przerwała milczenie. Niestety, przekazała posępną wiadomość

Nasze kotlety mielone w wersji alternatywnej są już gotowe. Możemy podawać je z ryżem, pieczonymi ziemniakami lub puree. Danie warto również polać ziołowym masłem i dołożyć brokuły. Oto przepis Kuronia na szybki i pyszny obiad.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Ujawnił druzgocące zdjęcia jedzenia z Biedronki. Widać co wycieka, potraktowali go strasznie
  2. Umowa o pracę, dzieło, zlecenie. Wielu pracowników nie zna nawet swoich praw
  3. Biednej dziewczyny nie było stać na suknię na studniówkę. Jej kolega własnoręcznie uszył jej kreacje, powalający widok
  4. Kultowy schabowy zniknie z polskich stołów? Kuriozalny powód, Polacy obejdą się smakiem
  5. Najsłynniejszy świstak świata "powiedział", kiedy będzie wiosna. Jego prognozy sprawdzają się lepiej niż Jackowskiego

Myśleli, że adoptowali małego kota. Po jakimś czasie zwierzak zmienił kolor i się zaczęłoCzytaj dalej

źródło: Kuron.com

Następny artykułNie przegap najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News