Zupa pomidorowa z domowym makaronem wg. Karola Okrasy to istny cud na ziemi. Każdy zachwyci się tym smakiem

Zupa pomidorowa z domowym makaronem wg. Karola Okrasy to istny cud na ziemi. Każdy zachwyci się tym smakiem Źródło: YouTube/kuchnialidla

Zupa pomidorowa, której dodatkiem będzie domowy makaron, zachwyca. Ten przepis Karola Okrasy zasługuje na wielkie brawa: przepis nie dość, że nie może się nie udać, to jeszcze sprawi, że pomidorówka nabierze zupełnie nowego wymiaru.

Zupa pomidorowa jest jedną z zup, które najczęściej goszczą na stołach w polskich domach. Każdy ma w zanadrzu składniki, za sprawą których to wyjątkowe danie będzie pieścić podniebienia i rozgrzewać chłodne, jesienne dni. 

Zupa pomidorowa z makaronem według Karola Okrasy

Karol Okrasa to znany w całym kraju kucharz, który podzielił się swoim przepisem na pomidorówkę z makaronem. Okazuje się, że dodatek w postaci własnoręcznie wykonanego makaronu całkowicie zmienia smak zupy. Chociaż przygotowanie makaronu od podstaw wydaje się być długim i męczącym zadaniem - nic bardziej mylnego. 

Zupa pomidorowa z tego przepisu będzie gotowa w niewiele ponad godzinę. Efekt będzie wart czasu spędzonego w kuchni, a każdy, kto zje to danie, już nigdy nie będzie chciał wracać do gotowego makaronu.

To będzie najlepsza zupa pomidorowa

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Do przygotowania zupy niezbędne będą: kilogram pomidorów malinowych, marchew, czosnek, por, cebula, łyżkę miody , 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 litry bulionu warzywnego, świeża bazylia, sól, sok z cytryny. Do wykonania makaronu należy zaopatrzyć się w 300 gram mąki, jajko i po pół szklanki wody i mleka.

Przygotowanie zupy należy rozpocząć od upieczenia warzyw. Pomidory, marchewkę, czosnek, cebulę i pora pokrój na kawałki, polej miodem oraz oliwą i wstaw do piekarnika na 20 minut w temperaturze 220°C.

Składniki na ciasto wyrób w misce, a następnie rozwałkuj na blacie oprószonym mąką. Ciasto pokrój na grube paski, ułóż jeden na drugim i posiekaj na drobne niteczki. Tak przygotowany makaron gotuj przez 2-3 minuty, aż do wypłynięcia. 

Upieczone warzywa połącz w garnku z połową bulionu warzywnego, bazylią i solą. Ugotuj i przy pomocy blendera stwórz gładką, lekko kremową zupę. Przed podaniem dopraw sokiem z cytryny. 

Dzisiaj grzeje: 1. Wyciekły zdjęcia Roksany Węgiel z 20 lat starszym facetem! Rodzice 14-latki mogą nie być zadowoleni
2. Na pogrzebie nagle wybrzmiały przeraźliwe krzyki. Otworzyła się trumna i wszyscy ujrzeli makabryczny widok

Tak przygotowaną zupę pomidorową podawaj z przygotowanym wcześniej makaronem. Każdą porcję udekoruj listkiem bazylii. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Starsze osoby będą zachwycone! Lidl przygotował dla nich WYJĄTKOWĄ niespodziankę
  2. Odkryła, że mąż ją zdradza. Wysłała mu wiadomość ze zdjęciem, przez którą od razu pożałował skoku w bok
  3. Dała 2-letniemu synowi popularny owoc. Maluch go zjadł i umarł straszną śmiercią
  4. Nieprawdopodobne doniesienia mediów. Książę Harry nie jest synem księcia Karola
  5. Chłopiec mógł zabrać ze schroniska dowolne zwierzę. Jego wybór rozdziera serce

źródło: kuchnialidla

Następny artykuł