Zakwas na barszcz wg Magdy Gessler to prawdziwa rewelacja. Przepis robi furorę, domownicy będą błagać o dokładkę
Barszcz czerwony jest nieodłącznym gościem wigilijnej biesiady. Aby go jednak wykonać, potrzeba dobrego zakwasu, który sprawi, że zupa będzie dobra. Magda Gessler zdecydowała się na zdradzenie swojego przepisu, dzięki któremu goście naszej Wigilii będą wprost zachwyceni naszym talentem kulinarnym.
Barszcz czerwony jest potrawą, bez której nie obędzie się żadna wigilia. Przepisów na wykonanie tradycyjnej zupy jest naprawdę dużo, ale każdy wie, że prawdziwym sekretem zupy jest zakwas, na którym jest gotowana. Magda Gessler zdecydowała się podzielić swoim przepisem na zakwas robiony z czerwonych buraków, który sprawi, że goście naszej Wigilii będą rozpływać się w trakcie jedzenia.
Barszcz czerwony jeszcze nigdy nie był tak smaczny. Rewelacyjny przepis na zakwas do tradycyjnej zupy
Aby wykonać zakwas na barszcz czerwony autorstwa Magdy Gessler, powinniśmy przygotować 1 kg buraków, 1,2 litra wody, jedną łyżeczkę cukru, 4 ząbki czosnku, liść laurowy, 4 łyżki kminku, kilka ziaren ziela angielskiego i 125 ml kwasu z ogórków kiszonych.
Kiedy zakupimy wymagane składniki, będziemy mogli zabrać się przygotowanie za zrobienie bazy na najbardziej niezwykłą zupę, jaką przyszło nam jeść w trakcie świąt Bożego Narodzenia. Co ważne, przepis na zakwas autorstwa restauratorki jest dość prosty.
DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ
Przygotowanie zakwasu według receptury Magdy Gessler
Aby nasza zupa przypominała w smaku tę, którą gwiazda TVN podaje na swojej Wigilii, a także w licznych, prowadzonych przez siebie restauracjach powinniśmy wpierw zagotować wodę z cukrem i leciutko ją wystudzić. W tym samym czasie bierzemy buraki i przecieramy je o tarkę z dużymi oczkami. W międzyczasie kroimy na plasterki czosnek i wrzucamy do szklanego naczynia.
Dzisiaj grzeje:
1. Dziadek znalazł w lesie 130-letni nagrobek. Gdy przeczytał napis, prawie zemdlał
2. Ojciec zorganizował zbiorowy gwałt na własnym dziecku. Porażające doniesienia tylko dla ludzi o mocnych nerwach
Do wszystkiego dodajemy kminek, liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy wodą z cukrem i dodajemy kwas z ogórków. Naczynie zakrywamy gazą i trzymamy w temperaturze pokojowej przez około cztery do pięciu dni.
Najlepsze newsy dnia:
- Maryla Rodowicz ma syna o nieziemskiej urodzie. Jego zdjęcie nie kłamie
- Najpierw umarło mu malutkie dziecko, potem zdradziła go żona. Marek Piekarczyk przeszedł przez piekło
- Do sieci trafiło powalające nagranie. Tak dorabiają sobie Sławomir z żoną, wielu uzna to za kompromitację
- Jacek Kurski zwolnił pracownika z TVP. Kuriozalny powód
- Sieć w cieniu konkurencji. Biedronce rośnie trudny przeciwnik, z którym będzie mieć problemy
źródło: Smaker