Dodaj jeden popularny składnik do zupy pomidorowej, a już nigdy nie zrobisz jej inaczej. Nieziemski smak

Dodaj jeden popularny składnik do zupy pomidorowej, a już nigdy nie zrobisz jej inaczej. Nieziemski smak Źródło: pixabay.com Security

Zupa pomidorowa według tego przepisu smakuje o niebo lepiej. Wystarczy dodać do niej jeden popularny składnik.

Zupa pomidorowa to bez wątpienia królowa polskich zup, a niekwestionowanym królem jest oczywiście rosół. Niewielu nawet zdaje sobie sprawę, że przyrządzane od lat w ten sam sposób dania mogą być jeszcze smaczniejsze, jeśli udoskonalimy zaledwie jednym składnikiem. Tym razem skupmy jednak uwagę na klasycznej pomidorowej. Jeżeli również jesteś jej fanem i zastanawiasz się, co zrobić, by jej smak zachwycał jeszcze bardziej, koniecznie zastosuj to jeden krok. 

Tradycyjna zupa pomidorowa nigdy nie była tak pyszna. Wystarczy dodać do niej jeden popularny składnik 

Przygotowanie pomidorowej, zupełnie tak jak przygotowanie rosołu, jest obłędnie proste. W przypadku tej drugiej zupy wystarczy ugotować bulion na bazie warzyw, mięsa i odpowiednich przypraw, z kolei przygotowując pomidorową wystarczy do tego samego wywaru dodać odrobinę koncentratu lub przecieru pomidorowego. By jednak jeszcze bardziej wzbogacić jej smak warto przełamać kwasowość... cukrem. Każdy ma go w swojej kuchni, jednak mało kto spodziewał się, że można dodać go do pomidorowej. Wystarczy dorzucić od 3 do 6 łyżek i dokładnie wymieszać. Możesz być pewny, że ta tradycyjna zupa jeszcze nigdy nie była tak pyszna. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Klasyczna lista składników wydłużyła się zatem o jeden. Przypominamy, że aby przygotować pomidorową, potrzebujesz:

  • włoszczyzny (seler, marchewka, pietruszka)
  • opalona cebula, 
  • mięso
  • ziele angielskie, 
  • liście laurowy, 
  • sól, 
  • pieprz, 
  • cukier, 
  • koncentrat pomidorowy.

Dzisiaj grzeje: 1. Nowe informacje o córce Kasi Kowalskiej budzą lęk. Sytuacja jest dramatyczna

2. Z ostatniej chwili: Będą kolejne zakazy przez epidemię. Dotyczą sklepów i pracy

Wystarczy, że obrane i umyte warzywa rzucisz do wysokiego garnka, dołożysz mięso i całość zalejesz wodą tak, by przykryła wszystkie składniki. Dodaj przyprawy, jednak z pominięciem koncentratu oraz cukru. Po kilku godzinach, gdy wywar będzie już gotowy, dorzuć dwa ostatnie składniki, wymieszaj i gotuj jeszcze przez ok. 15 minut. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Nie żyje niemowlę zarażone koronawirusem. Okazuje się, że patogen może być groźny również dla najmłodszych
  2. Nie żyje legendarny działacz. Padł ofiarą epidemii, wielka strata dla futbolu
  3. Na pogrzebie doszło do tragicznych wydarzeń. W ciągu kilku dni zmarła kolejna osoba, a 16 walczy o życie
  4. Nie żyje autor hitu, który znają wszyscy Polacy. Jego córka przekazała tragiczne informacje
  5. Ważny apel Ministerstwa Zdrowia do wszystkich Polaków. Chodzi o zakupy, trzeba wiedzieć
  6. Wymieszaj jajka z twarogiem i jedz codziennie. Lepsze niż pieczywo, spojrzysz w lustro po 30 dniach i nie rozpoznasz siebie

Źródło: wirtualna polska

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News