Prawie wszyscy popełniają ten sam błąd. Jeśli go wyeliminujesz, zupa pomidorowa będzie o niebo lepsza

Prawie wszyscy popełniają ten sam błąd. Jeśli go wyeliminujesz, zupa pomidorowa będzie o niebo lepsza Źródło: unsplash

Zupa pomidorowa jest królową polskich kuchni, barów i restauracji. Można ją dostać na każdym rogu, wiele osób ją lubi i potrafi przygotować. Nie wszyscy jednak wiedzą, że jeden składnik może zrujnować najlepszy przepis. Warto zatem unikać go podczas gotowania.

Zupa pomidorowa jest jedną z najczęściej przygotowywanych potraw naszej krajowej kuchni. Każda mama i babcia ma swój tajny przepis na to danie, a wszystkie dzieci twierdzą, że najlepszą pomidorówkę zjedzą właśnie w rodzinnym domu.

Zupa pomidorowa najlepsza na wszystko

W chłodne dni będzie rozgrzewała, po całym dniu w pracy czy po wysiłku fizycznym doda energii. Pomidorówka jest dobra na każdą okazję. Przepisów jest co niemiara, a trudno znaleźć taki, by przypominała tą robioną przez nasze mamy czy babcie. Jednak niezależnie od tego, z jakiego przepisu korzystamy, warto wiedzieć, czego absolutnie nie należy dodawać do pomidorowej.

Zupa pomidorowa bez tego składnika będzie o niebo lepsza

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Najważniejsze w przygotowaniu pomidorowej jest to, by wyeliminować z niej składniki zawierające "chemię". Kostki, które zastępują bulion, nie wnoszą nic wartościowego do dania. Własnoręcznie przygotowany bulion jest o wiele korzystniejszy dla zdrowia – przede wszystkim zawiera niezbędne nam do prawidłowego funkcjonowania witaminy i minerały.

Warto wiedzieć, że można przygotować więcej bulionu, a jeśli go nie wykorzystamy, możemy przelać do pojemników na lód i schować do zamrażalki. Przechowywany w ten sposób będzie o wiele lepszym rozwiązaniem niż gotowe kostki.

Zupa pomidorowa będzie miała dużo lepszy smak, gdy przyprawy zostaną dodane pod koniec gotowania. Jest to wskazówka, którą można wykorzystać, przygotowują każdą zupę, nie tylko pomidorową.

Dzisiaj grzeje: 1. Bogumiła Wander przyznała, że mąż woził ją na spotkania z kochankiem. Ten romans wstrząsnął całą telewizją
2. Fani zdruzgotani. Monika Zamachowska właśnie została wyrzucona z "Pytania na śniadanie" w TVP

Jednak składnikiem, który bez wątpienia popsuje smak zupy jest mąka. To właśnie zaprawianie nią zupy najbardziej psuje jej smak. W przypadku, gdy zupa będzie zbyt rozwodniona dodawanie mąki, niestety nie pomoże.

Najlepsze newsy dnia:

  1. W sieciówkach lepiej nie tykaj paragonu. Nie masz pojęcia, jak narażasz własne zdrowie
  2. Nie żyje kultowy aktor. Rodzina poinformowała o śmierci 77-latka
  3. Strażak został wezwany na miejsce śmiertelnego wypadku. Gdy zobaczył kto był w aucie jego świat się zawalił, nie zapomni tego do końca życia
  4. Królowa Elżbieta II wypiła o jedną kolejkę za dużo. Lata po śmierci księżnej Diany brutalna prawda wyszła na jaw
  5. Nagle wstał i na żywo zaczął pokazywać wszystkie tajemnice własnego domu. Twierdzi, że kontaktuje się ze zmarłymi

źródło: interia

Następny artykuł