Przepis na zupę Roberta Makłowicza w sekundy przeniesie Cię do smakowego raju. Ekstaza kubków smakowych w kilku prostych krokach

Przepis na zupę Roberta Makłowicza w sekundy przeniesie Cię do smakowego raju. Ekstaza kubków smakowych w kilku prostych krokach Źródło: unsplash/ Becca Tapert/

Zupa z przepisu Roberta Makłowicza podbija serca Polaków. Jest banalnie prosta w przygotowaniu i tak pyszna, że trudno opisać to słowami. Koniecznie musisz wypróbować.

Zupa zawsze jest świetnym rozwiązaniem na obiad, bowiem jest nie tylko smaczna, ale i pożywna, a do tego niemalże robi się sama. Ponieważ jej baza zazwyczaj pozostaje niezmienna z przygotowaniem spokojnie powinien poradzić sobie największy amator kuchni. Jeżeli zatem jesteś fanem zup, ale tradycyjne smaki zdążyły ci się nieco znudzić, wypróbuj przepis na zupę porową według samego Makłowicza. To prawdziwe niebo w gębie. 

Zupa według Roberta Makłowicza przeniesie Cię do smakowego raju 

Nie obawiaj się, że receptura opracowana przez samego Roberta Makłowicza będzie niesłychanie skomplikowana i spędzi ci sen z powiek. Do przygotowania bajecznej zupy porowej potrzebujesz kilku podstawowych składników, a samo wykonanie jest niebywale szybkie i proste. Jeśli podasz ją w czasie rodzinnego spotkania, możesz być pewny, że zasmakuje każdemu. 

Czego potrzebujesz?

  • 1 l bulionu z kurczaka,
  • 200 ml mleka,
  • 2 łyżki drobnej owsianki,
  • 2 łyżki masła,
  • 4 duże pory,
  • 100 ml słodkiej śmietanki 18 % (opcjonalnie),
  • świeżo zmielona gałka muszkatołowa,
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz,
  • 2-3 surowe kiełbaski wieprzowe.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Kilka kroków do smakowej ekstazy 

Śmiało można stwierdzić, że zupa porowa według Makłowicza dosłownie robi się sama. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę, a każdy krok jest wart końcowego efektu. Zacznij od zagotowania w garnku bulionu z mlekiem oraz wsypania owsianki. Pozostaw całość na małym ogniu. W osobnym rondelku rozpuść masło, dodaj oczyszczone, pokrojone w grube plastry pory i duś na niewielkim ogniu, aż częściowo zmiękną, po czym dodaj do zupy.

Dzisiaj grzeje: 1. Miliony Polek robią tak z paznokciami. Natychmiast musicie przestać, grozi nowotworem

2. Pilny alarm w całym powiecie, chłopiec nie żyje! Trwają poszukiwania zabójcy

Zupę gotuj jeszcze przez około 20 minut. Dopraw ją solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pod koniec gotowania pokrój kiełbaski i usmaż się na patelni, a następnie przełóż do miseczek. Do gotowej zupy dodaj śmietanę, wymieszaj i nalewaj porcje do misek z kiełbaską. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Takiej promocji w Rossmannie jeszcze nie było. Dwa produkty za darmo
  2. Rząd uregulował zasady dotyczące trzynastek. Ważne informacje dla emerytów
  3. Bardzo smutne informacje o Andrzeju Grabowskim. Współczujemy
  4. Ujawniono wiadomości zabójcy 16-latka z Kołobrzegu. Ich treść jest zatrważająca
  5. Emeryt umarł samotnie w domu opieki. Początkowo pielęgniarki myślały, że nie zostawił po sobie nic wartościowego

Źródło: maklowicz

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News