Fenomenalny przepis na frytki bez ziemniaków. Prawdziwe niebo w gębie, tradycyjne się nie umywają

Fenomenalny przepis na frytki bez ziemniaków. Prawdziwe niebo w gębie, tradycyjne się nie umywają Źródło: Pixabay.com Wow_Pho

Ziemniaki to jedno z ulubionych warzyw Polaków, ale z czasem nawet ono może się znudzić. Te nietradycyjne frytki podbijają sieć, przepis jest rewelacyjny.

Ziemniaki można przygotować na wiele różnych sposobów, ale nawet kiedy często kombinujemy w kuchni, warzywo może nam się w końcu znudzić. Ten przepis na uwielbiane przez wszystkich frytki bez ziemniaków podbija sieć -internauci są zachwyceni pomysłem na odświeżenie popularnego dania. 

Ziemniaki choć uwielbiane, mogą się znudzić

Jeśli znudziły ci się tradycyjne frytki z ziemniaków, ten przepis jest idealny dla ciebie. Popularne danie przygotowane w ten sposób na pewno zaskoczy wszystkich domowników i sprawi, że na stole znów zrobi się świeżo i ciekawie. Warto zapoznać się z przepisem, który podbija sieć. Internauci są zachwyceni pomysłem, by tradycyjne ziemniaki zastąpić ich nieco egzotycznym kuzynem. Frytki z batata to zupełnie nowe doznania kulinarne.

Składniki:

  • bataty
  • odrobina oleju rzepakowego,
  • ulubione przyprawy np. sól, czosnek granulowany, słodka papryka, kminek, majeranek, koper, ostra papryka

Bataty dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz i pokrój w słupki o podobnej szerokości. Bulwy batata są dużo twardsze od tradycyjnych ziemniaków, dlatego warto zaopatrzyć się w ostry nóż.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Frytki bez ziemniaków podbijają internet

Następnie przełóż słupki z batata do dużej miski. Do środka wlej olej i wsyp ulubione przyprawy. Następnie wszystko dokładnie wymieszaj. Upewnij się, że wszystkie kawałki batata są dokładnie pokryte zarówno przyprawami, jak i olejem.

Dzisiaj grzeje: 1. IMGW pilnie alarmuje przed zagrożeniem zdrowia i życia Polaków. Żywioł uderzy z destrukcyjną mocą
2. Barbara Kurdej-Szatan jest załamana przez koronawirusa: „Niedługo artyści nie będą mieli za co żyć”

W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Bataty wysyp i rozprowadź pojedynczo po dużej blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz około 20 do 25 minut, aż nabiorą lekko brązowego koloru i wyraźnie zmiękną. Po tym czasie wyjmij je i przełóż do naczynia. Świetnie będą smakować w towarzystwie sosu śmietanowego.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Czy koronawirusem można zarazić się od zwierząt domowych? Odpowiedzi udziela WHO
  2. Koniec sezonu skoków narciarskich. Zapadła oficjalna decyzja federacji
  3. Turystka niebawem miała wracać do domu. Gdy obcy znaleźli ją na plaży, aż zamarli
  4. Dostałeś taką wiadomość? Pod żadnym pozorem jej nie otwieraj, możesz być w niebezpieczeństwie
  5. Niewyobrażalny dramat gwiazdora TVN, lekarze postawili złą diagnozę. Na zawsze zapamięta okropne cierpienie
  6. Właśnie teraz kapusta pekińska jest na wagę złota. Powinno się ją jeść na potęgę

źródło: Kolezanka.com

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News