Obecnie każdy ma je w domu. Popularny produkt spożywczy bardzo łatwo zamienia się w truciznę, konsekwencje spożycia są dramatyczne

Obecnie każdy ma je w domu. Popularny produkt spożywczy bardzo łatwo zamienia się w truciznę, konsekwencje spożycia są dramatyczne Źródło: pixinio/Marcelo

Trucizna w żywności? Okazuje się, że szkodliwe dla organizmu substancje można znaleźć w niezwykle popularnym produkcie, który znajduje się w praktycznie każdej polskiej kuchni. Lekarze biją na alarm, jej spożycie przyniesie dramatyczne konsekwencje. Lepiej zrezygnować z zakupu tych produktów.

Trucizna występuje w jedzeniu pod różną postacią. Producenci, stosując tzw. chemię w swoich produktach, często narażają konsumentów na działanie niebezpiecznych substancji, które mogą przynieść fatalne skutki dla funkcjonowania całego organizmu. Niestety, nawet dokładne czytanie etykiet na opakowaniach, nie wystarczy. W przypadku gotowych produktów trzeba zwrócić uwagę na jeszcze jedną ważną kwestię. 

Trucizna w jedzeniu. Klienci nieraz nacięli się podczas zakupów 

Ostatnio bardzo głośno było o popularnym napoju, który spożywany głównie przez kobiety w ciąży, może być niezwykle niebezpieczny dla zdrowia zarówno matki, jak i płodu. Kobiety w ciąży powinny się jej w szczególności wystrzegać. Trucizna sieje prawdziwe spustoszenie w ich organizmie. Niestety w sprzedaży jest wiele produktów, które cieszą się ogromną popularnością, a szkodzą zdrowiu. Niemalże nikt nie jest świadomy, jaki wpływ na funkcjonowanie organizmu mogą mieć zwykłe ziemniaki. 

Lekarze nieustannie biją na alarm, by eliminować ze swojej diety składniki, które nie przynoszą żadnych korzyści zdrowotnych, niestety Polacy nieustannie je bagatelizują. Co więcej, chętnie sięgają po "niebezpieczne" produkty. Jednym z nich są konserwy. Co może wskazywać na to, że znajduje się w nich trucizna? 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Trucizna w konserwach. Jak ustrzec się przed niebezpieczeństwem? 

Jeżeli podczas otwierania konserwy słyszysz syk przy otwieraniu, to może okazać się, że taki produkt nie nadaje się do spożycia. We wszystkich sklepowych wekach, przetworach i konserwach może znajdować się jad kiełbasiany (toksyna botulinowa). Zdaniem ekspertów do spraw żywienia, to jedna z najsilniejszych trucizn. 

Dzisiaj grzeje: 1. Szczyt epidemii już za nami? Jest oficjalne stanowisko ministra zdrowia
2. Pamiętacie Jolę z ”Rancza”? Przeszła spektakularną metamorfozę, mamy zdjęcia

Spożycie produktu z jadem kiełbasianym może doprowadzić do paraliżu mięśni. Są wyjątkowo niebezpieczne dla niemowląt, u których nie rozwinął się całkowicie układ odpornościowy. Jeżeli nie jesteśmy pewni, czy pasteryzacja produktów przebiegła pomyślnie, lepiej ich nie spożywać. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Wstrząsające historie kobiet, które zmagają się z migreną. "Bałam się, że nie przeżyję i mój organizm nie wytrzyma takiego bólu"
  2. 22 letnia piękna gwiazda nie żyje. Tuż przed swoją śmiercią zostawiła wiadomość, która wzbudza ciarki
  3. Martyna Gliwińska wyjawiła, co się dzieje za zamkniętymi drzwiami Bieniuków. Oliwia nie ma lekko
  4. Myślicie o wyjeździe na wakacje? Możecie się zdziwić, wszystkie doniesienia są jednoznaczne
  5. Fatalny koniec imprezy, nie żyje 7 osób, przeżył gospodarz. Wyjątkowo przykre informacje napłynęły z zza granicy
  6. 1 łyżeczka miodu przed snem pomaga nawet w zaawansowanych przypadkach. 6 powodów, by zjeść miód przed pójściem spać

źródło: wp

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News