Rosół na mięsie z supermarketu
shutterstock
Weronika Wasiak - 27 Stycznia 2020

Mięso na rosół kupujesz w supermarkecie? Robisz największy błąd, specjaliści załamują ręce

Gotujesz na rosół z użyciem mięsa z pierwszego lepszego supermarketu? Nie ma nic gorszego! Koniecznie przeczytaj i dowiedz się, dlaczego specjaliści załamują ręce nad tym często powielanym błędem.

Dobry rosół powinien być przygotowywany na bazie świeżych warzyw, dobrej jakości mięsa, odpowiednio przyprawiony i gotowany na małym ogniu przez kilka godzin. Tylko tak długotrwały proces pozwoli cieszyć się niezapomnianym smakiem. Tymczasem wiele osób idzie drogą na skróty, zakupując najtańsze mięso z supermarketu. Jeżeli postępujesz podobnie to możesz być pewny, że nie ma nic gorszego.

Chłopaki do wzięcia JarekJaruś z "Chłopaków do wzięcia" przekazał radosną nowinę. Z całego serca gratulujemyCzytaj dalej

Rosół na mięsie z supermarketu to najgorszy błąd. Najwięksi kucharze załamują ręce

Zdecydowanie najczęściej rosół jest przyrządzany na mięsie drobionym, czasem wołowym, a niekiedy na mieszance dwóch różnych mięs. To właśnie ten najrzadziej praktykowany krok jest kluczem do sukcesu. Większość osób stawia na zwykłe udka z kurczaka zakupione w pierwszym lepszym sklepie. Jeżeli postępujesz podobnie, jak najszybciej przestań.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

CiastoNie ma bardziej puszystego ciasta niż Castella, jest lekkie jak chmurka. Koleżanki będą Cię błagać o przepisCzytaj dalej

Według kucharzy tylko dobrej jakości produkty, za które niestety trzeba zapłacić kilka złotych więcej, pozwolą cieszyć się niezastąpionym smakiem rosołu. Najlepszym rozwiązaniem jest mieszanka mięsa drobiowego oraz szpondra lub łba wołowego pochodzących od zaufanego sprzedawcy. Faszerowane chemią sklepowe mięso to najgorszy z możliwych wybór. Ponadto, zdaniem specjalistów w tej dziedzinie, zdecydowanie nie powinno używać się wieprzowiny.

Dzisiaj grzeje:

1. Film ze szpitala w Wuhan wyciekł do sieci. Nagrano objawy chorej osoby, okropny widok

2. Wszyscy mieli nadzieję, że się uda. Niestety nie żyje, nowotwór wygrał

Chcąc przyrządzić powalający w smaku rosół należy ugotować go na bazie mięsa: drobiowego oraz wołowego, mięsa z królika lub przepiórki. Garnek wypełnić po brzegi marchewką, pietruszką, zarówno korzeniem jak i natką, opalaną cebulą, która wydobędzie pełnię smaku, opcjonalnie kawałkami kapusty i selera. Całość doprawić lubczykiem, zielem angielskim, liściem laurowym solą oraz pieprzem i gotować na minimalnym ogniu przez kilka godzin. Po tym czasie pozostanie już tylko cieszyć się nieziemskim rosołem, który zgromadzi przy stole całą rodzinę.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Polka wróciła z Wuhan. Wyjawiła długo ukrywaną prawdę, nagle zaczęła mówić o chińskiej żywności
  2. Trzynastki już niebawem. Jest dokładna data wypłat
  3. Niepokojące doniesienia o córce Agaty Dudy. Chodzi o jej zdrowie, nie tylko nałóg je niszczy
  4. Dziecko wzięło do ust roślinę, kilka godzin później zmarło. Rodzice ostrzegają, każdy ma ją w domu
  5. Trudno powstrzymać łzy. Śmierć odebrała jej wszystko, Edyta Górniak wyznała bolesną i tragiczną prawdę, o której mało kto wiedział

KobietaKobieta jechała autostradą, nagle otoczyły ją inne samochody. Po chwili dotarło do niej, co się dzieje, syn od razu zadzwonił na policjęCzytaj dalej

Źródło: wirtualna polska

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News