Niezawodny przepis na rosół zwiększający odporność organizmu. Jest nie tylko zdrowy, ale i niebywale smaczny

Niezawodny przepis na rosół zwiększający odporność organizmu. Jest nie tylko zdrowy, ale i niebywale smaczny Źródło: Unsplash.com Henrique Félix

Rosół przygotowany według tego przepisu jest nie tylko pyszny, ale również wzmocni naszą odporność. Bulion doda zdrowia całej rodzinie, warto przygotować go na kolejny obiad.

Rosół od zawsze stosowany jest ku pokrzepieniu organizmu - niezwykle aromatyczny i rozgrzewający bulion syci i dodaje sił każdemu, kto wymaga dodatkowego wsparcia w chorobie. Zupa ugotowana według tego przepisu będzie wyjątkowo smaczna, a dodatkowo zwiększy odporność naszego organizmu. Warto znać te sztuczki naszych babć, by skutecznie walczyć z infekcjami.

Rosół według przepisu naszych babć jest sycący i zdrowy

Tradycyjny wywar z mięsa i warzyw znany jest niemal na całym świecie, choć w każdym kraju przygotowuje się go w trochę inny sposób. Zupa od dawna uważana jest za niezwykle sycącą i zdrową. Nasze babcie często podawały ją przeziębionym członkom rodziny, tłumacząc, że dzięki temu szybciej wrócą do zdrowia. Okazuje się, że w ludowej mądrości jest wiele prawdy, ale należy przygotować bulion według tradycyjnego przepisu.

Składniki:

  • 1-2 kg kości z krowy lub kurczaka
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 cebule
  • 4 marchewki
  • pół selera
  • 1-2 litry wody

By przygotować poprawiający odporność organizmu bulion, musisz zapomnieć o kostkach rosołowych. Zupa powinna być ugotowana ze świeżych warzyw i kości. To dzięki nim długo gotowany wywar zyska wiele cennych składników mineralnych i witamin, które wspomogą organizm w czasie zagrożenia infekcją.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Rosół na wzmocnienie organizmu

Na początku posiekaj kości na mniejsze kawałki, maksymalnie 5 centymetrowe. Włóż je do dużego garnka i zalej wodą z octem. Całość gotuj przez około 30 minut. W międzyczasie pokrój wszystkie warzywa w kostkę.

Dzisiaj grzeje: 1. Zmarł mężczyzna przebywający na kwarantannie. Policjanci zastali w jego mieszkaniu straszny widok

2. Zarażona kobieta nagrała relację ze szpitalnego łóżka. ”Tak jakby mieć szkło w płucach, a każdy oddech to bitwa”

Po 30 minutach wrzuć do bulionu z kości pokrojone warzywa i gotuj dalej. Zmniejsz ogień pod garnkiem i duś wszystko pod przykryciem od 12 do 24 godzin. Wszystkie pojawiające się na wierzchu wywaru szumowiny zdejmuj co jakiś czas łyżką. Po tym czasie zupa będzie gotowa.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Cały kościół oddany do dezynfekcji. Zarażony koronawirusem ksiądz odprawiał msze
  2. Skoczek narciarski wyjechał na wakacje mimo epidemii. Fani oburzeni, nie pozostawili na nim suchej nici (FOTO)
  3. Przyciągał tłumy Polaków, wszyscy go uwielbiali. Niestety, nie żyje
  4. Musieli zabrać chorą Polkę z powodu koronawirusa. Gdy wychodziła z domu wypowiedziała zdanie, które ratownicy zapamiętają do końca życia
  5. Nie mieści się w głowie, ojciec robił Damiankowi nieludzkie rzeczy. Najgorsze jest jednak zachowanie matki
  6. Koszyki w Lidlu mają ukrytą super funkcję. Jest nieznana wielu klientom

źródło: Ekologia

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News