Gotujesz rosół drobiowy? Najlepsi szefowie kuchni dodają jeden składnik, który gwarantuje niepowtarzalny smak

Gotujesz rosół drobiowy? Najlepsi szefowie kuchni dodają jeden składnik, który gwarantuje niepowtarzalny smak Źródło: shutterstock/Z mojego punktu widzenia

Rosół z dość nietypowym składnikiem wychodzi o niebo lepszy. Koniecznie wypróbuj, bowiem najlepsi szefowie kuchni wykorzystują tę recepturę w swoich lokalach.

Rosół powinien zawierać nie tylko dobrej jakości mięso, ale i świeże warzywa oraz odpowiednie przyprawy. Odpowiedni dobór składników zapewnia niepowtarzalny smak, który bez dwóch zdań wpadnie w gusta każdego. Jeżeli zastanawiałeś się, w jaki sposób udoskonalić praktykowany od lat przepis, dodaj do niego sekretny składnik. Możesz być pewny, że nie pożałujesz, a co więcej, już nigdy nie będziesz chciał skorzystać z wcześniejszej receptury. 

Rosół drobiowy wzbogać o jeden składnik. Nada potrawie niezapomniany smak 

Kiedy mówimy o tradycyjnej polskiej kuchni, zapewne każdemu od razu na myśl przychodzą pierogi i cieszący się niesłabnącą sławą rosół, szczególnie drobiowy, który od lat regularnie, co niedzielę, ląduje na stole w niemal każdym polskim domu. To potrawa, która nie tylko jest niesłychanie prosta, ale co najważniejsze, wychodzi za każdym razem i smakuje prawie każdemu, nawet największemu niejadkowi.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Jeśli jednak chcesz nieco udoskonalić tradycyjny przepis i tym samym zaskoczyć rodzinę, koniecznie wrzuć do rosołu kawałek kapusty, a możesz być pewny, że wszyscy będą prosić o dokładkę. Nie musi być to tylko biała kapusta, gdyż bez obaw możesz wykorzystać choćby kapustę pekińską, która została ci po przygotowaniu surówki. 

Dzisiaj grzeje: 1. Policja siłą wyrzuciła ją z plaży. Wszystko przez strój kąpielowy, który miała na sobie
2. Informacyjny chaos, mnóstwo zabitych. Trwa pilna akcja pod centrum handlowym

Wystarczy wrzucić kawałek do garnka wraz z pozostałymi warzywami - marchewką, pietruszką, opaloną cebulą, selerem. Najwięksi szefowie kuchni od dawna praktykują ten krok, ponieważ ten z pozoru zwyczajny składnik zapewnia piękny i wyrazisty kolor rosołu, a także jeszcze bardziej uwydatnia jego smak. Pamiętaj także o przyprawach, ponieważ bez nich (lub przy zbyt małej ilości) potrawa wyjdzie mdła. Kluczem do sukcesu jest także sam proces gotowania - rosół powinien być gotowany przez kilka godzin na bardzo małym ogniu. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Biedronka oszukała wszystkich? Przed chwilą policja pilnie wkroczyła do sklepu, Polacy będą wściekli
  2. Zamiast 500 plus będzie 200 plus. Rząd podjął decyzję, rodziny muszą sobie radzić same
  3. Chłopczyk karmił bezdomnego psa. Od starszego mężczyzny usłyszał słowa wołające o pomstę do nieba
  4. Trzy lata po śmierci Wodeckiego widok jest niezwykły. Grób genialnego artysty wygląda porażająco
  5. Ogromny pożar na zachodzie Polski. Sytuacja jest dramatyczna

Źródło: haps

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News