Sekret idealnego, klarownego rosołu na niedzielny obiad. Zapominany trik, dodaj jeden składnik, a rodzina padnie z wrażenia

Sekret idealnego, klarownego rosołu na niedzielny obiad. Zapominany trik, dodaj jeden składnik, a rodzina padnie z wrażenia Źródło: youtube.com SkutecznieTv

Najlepszy rosół jaki kiedykolwiek jadłeś. Wystarczy zastosować jeden banalnie prosty, choć nieco zapomniany trik. Palce lizać.

Rosół nie zawsze wychodzi tak klarowny, jak byśmy tego chcieli. Wynika to z często powielanych błędów, jak np. zła jakość produktów, zbyt krótkie przygotowywanie czy nieodpowiednia kolejność wykonywanych czynności. Przyczyn może być wiele, a by na dobre zapomnieć o nieudanym rosole wystarczy dodać do niego jeden sekretny składnik. Zupełnie odmieni jego smak, a twoi bliscy wręcz padną z wrażenia. 

Rosół, jakiego jeszcze nigdy nie jadłeś. Zapomniany trik odmienia jego smak 

Rosół jest jedną z niewielu zup, której receptura od lat nie uległa zmianie. Za każdym razem bazą są dokładnie te same produkty: świeża włoszczyzna, dobrej jakości mięso, najczęściej drobiowe, i przyprawy. Sekretem głębi smaku jest opalona cebula, która po wrzuceniu do rosołu nadaje mu złocisty kolor. To jednak nie jedyna sztuczka, jaką warto zastosować w czasie przygotowywania wywaru. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

By mieć pewność, że rosół wyjdzie przejrzysty, a jego smak będzie jeszcze bardziej zniewalający, koniecznie dorzućcie do garnka jednego pomidora. Ten krok wydaje się dość zaskakujący, a nawet może budzić obawy, że w efekcie końcowym wyjdzie nam zupa pomidorowa, jednak zupełnie nie musicie się tym przejmować. Jeżeli mimo to nie chcecie ryzykować zepsuciem wywaru pomidora możecie zastąpić innym równie zaskakującym składnikiem. 

Dzisiaj grzeje: 1. Właśnie wprowadzono najnowszy zakaz. Zaboli wielu Polaków

2. Smutne informacje o córce Kasi Kowalskiej. Jest w śpiączce, wokalistka nie może skontaktować się ze szpitalem

Niegdyś gospodynie domowe za każdym razem dorzucały do wywaru jabłko. Dziś ten trik jest dość zapominany, a bez wątpienia warto do niego powrócić. Wystarczy dodać owoc wraz z pozostałymi warzywami i ostrożnie wyjąć pod koniec gotowania tak ,aby się nie rozpadło. Jabłko nie tylko nada zupie klarowności, ale zapewni również delikatną słodycz. Twoja rodzina pokocha tak przygotowany rosół. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Małżeństwo zmarło tego samego dnia. Oboje mieli koronawirusa
  2. Zmarła znana polska dziennikarka sportowa. Odeszła w młodym wieku, jej głos znały tysiące 
  3. Rząd planuje ogromną zmianę na samą Wielkanoc. Dotyczy wszystkich, wielu Polaków się wścieknie
  4. Przenigdy nie wolno kupować jajek z 3 na początku kodu. Jej znaczenie sprawia, że odechciewa się jeść
  5. Z powodu kwarantanny zostawił kota samego na półtora miesiąca. Gdy wszedł do domu niemal ścięło go z nóg, finał historii powala
  6. Jasnowidz Jackowski ostrzegał. Do kamery powiedział co znajduje się w jedzeniu, które jemy prawie wszyscy

Źródło: wirtualna polska

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News