Sekret idealnego rosołu na niedzielny obiad. Wykorzystaj te porady, a wszyscy goście padną z wrażenia

Sekret idealnego rosołu na niedzielny obiad. Wykorzystaj te porady, a wszyscy goście padną z wrażenia Źródło: youtube/SkutecznieTV

Rosół jeszcze nigdy nie był tak doskonały. Wystarczy przestrzegać kilku prostych zasad, by cieszyć się wyjątkowym smakiem tej znanej i lubianej potrawy. Sekret doskonałej zupy właśnie ujrzał światło dzienne.

Rosół podawany jako pierwsze danie, a po nim drugie, czyli schabowe z ziemniakami i marchewką z groszkiem - tak wygląda klasyczny niedzielny obiad u niemalże wszystkich Polaków. Chociaż rosół od dawien dawna gości na stołach, to nadal pojawiają się problemy z jego przygotowaniem. Każda książka kucharska zdradza sekret, jak w idealny sposób zrobić to danie. Okazuje się jednak, że wystarczy wziąć swój ulubiony przepis i zastosować poniższe wskazówki. 

Tak doprawiony rosół wzbudzi zachwyt wszystkich gości

W przygotowaniu rosołu najważniejsze jest, by dobrze dobrać mięso, na którym zostanie on ugotowany. Według najlepszych światowych kucharzy warto pomieszać rodzaje mięsa, dzięki czemu osiągnie się zupełnie inny smak. Nawet mała ilość cielęciny w gotującej się zupie sprawi, że rosół wzbudzi zachwyt każdego, kto go spróbuje. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Zupełnie inny smak zupy na niedzielny obiad można uzyskać dzięki dodaniu wołowych kości szpikowych. Dzięki nim można uzyskać nie tylko nowy wymiar smaku, ale ich dodatek wprowadzi do dania korzystne dla organizmu wartości odżywcze.

Rosół w nowej odsłonie

Piękny kolor dania można uzyskać stosując prostą sztuczkę. Wystarczy, że przed gotowaniem zupy, kości oraz mięso podpieczemy w piekarniku. Razem z nimi można także upiec warzywa, które później dodamy do dania.

Dzisiaj grzeje: 1. Na pogrzeb Anny Jantar przyszło aż 40 tysięcy Polaków. To, jak wygląda jej grób dziś jest nie do uwierzenia
2. Kiedy strażacy odkopali 9-letnią dziewczynkę, już nie żyła. Ale to, co znaleźli pod jej ciałem, ścisnęło ich za gardło

Jest jeszcze jedna sztuczka rosołowa, o której mało kto wie. W zależności od temperatury wody możemy osiągnąć zupełnie inny efekt. Jeżeli przygotowanie dania zaczynamy od włożenia mięsa do zimnej wody, rosół będzie bardziej esencjonalny. Natomiast jeżeli wykorzystamy wrzątek, ugotowane mięso będzie bardziej soczyste.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Lidl w sobotę przeżyje szturm. Sieciówka rzuci prawdziwy HIT 
  2. 62-letnia gwiazda po wielu operacjach plastycznych pokazała się w bikini. Tylu zszokowanych fanów dawno świat nie widział
  3. Jeden mężczyzna i dwie panny młode. Historia tego zdjęcia rozdziera serca, nie mogli powstrzymać łez
  4. Najsmutniejszy pies jechał samotnie autobusem. Finał jego historii kruszy serca
  5. Zapłaciła 800 zł za wymarzony tort na wesele. Odebrała go i zaczęła płakać, reakcja cukierni powala na kolana

źródło: beszamel

Następny artykuł