Placki ziemniaczane odchodzą do lamusa, teraz rządzą fuczki. Fenomenalny przepis na pyszne placuszki odbiera mowę

Placki ziemniaczane odchodzą do lamusa, teraz rządzą fuczki. Fenomenalny przepis na pyszne placuszki odbiera mowę Źródło: youtube/Przepisy Joli

Placki ziemniaczane odchodzą w zapomnienie. Przepis na fuczki okazał się absolutnym hitem, a smak placuszków zadowoli każdego. Zasmakują nawet największemu niejadkowi.

Niegdyś to placki ziemniaczane królowały na polskich stołach jako jeden z prostszych i smaczniejszych pomysłów na obiad. Gospodynie domowe chętnie korzystały ze sprawdzonej od lat receptury, a dzieci chętnie zajadały się przysmakiem. Teraz to przeszłość, bo na miejsce tradycyjnych ziemniaczanych placków wskakują fuczki - jeszcze smaczniejsze, jeszcze delikatniejsze i jeszcze prostsze w przygotowaniu. Koniecznie wypróbuj. 

Placki ziemniaczane odchodzą do lamusa. Nieziemskie fuczki odbierają mowę 

Zastanawiasz się czym są fuczki? To absolutnie przepyszne placuszki z kiszonej kapusty, a przepis na nie jest obłędnie prosty. Jeżeli nie masz pomysłu na szybki i łatwy w przygotowaniu obiad, który zasmakuje całej twojej rodzinie, koniecznie skorzystaj z tej receptury. Wszyscy będą prosić o dokładkę. 

Lista składników na fuczki:

  • 500 g kiszonej kapusty,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 i 1/2 szklanki mleka,
  • 2 jajka,
  • 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, majeranku, kminku,
  • olej do smażenia.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Banalne przygotowanie w kilka minut 

Jeżeli poznasz etapy przygotowania placuszków możesz się mocno zdziwić - jest to banalnie proste i zajmuje mniej niż 10 minut. Na deskę wyłóż odsączoną z wody kapustę i w kilku miejscach przekrój ją nożem. Nie musisz jej drobno ciekać, chodzi o to, by w fuczkach nie ciągnęły się zbyt długie włókna. Kapustę odłóż na bok i zabierz się za ciasto. 

Dzisiaj grzeje: 1. Para w ogóle nie krępowała się w samolocie. "Czy ona nie ma spodni?"

2. Niestety, umarła córka. Martyna Wojciechowska robiła, co mogła, żeby ją uratować

Do dużej miski wsyp mąkę, wlej mleko, dorzuć jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj, najlepiej mikserem lub kuchenną rózgą. Ciasto powinno wyjść dość gęste, jednak wciąż lejące się. Jeśli ten krok masz już za sobą, wrzuć do masy kapustę i wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, a następnie łyżką nakładaj ciasto, formując placuszki - dokładnie tak jak przy plackach ziemniaczanych. Smaż na średnim ogniu z każdej strony, aż fuczki będą rumiane. Możesz jeść je same lub polane śmietaną. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Magda Gessler oszukiwała wszystkich? Była pracownica twierdzi, że widziała wszystko i przerwała milczenie
  2. Zostały dwa tygodnie złożenie ważnego oświadczenia. Jeśli nie dopełnisz obowiązku ZUS rozpocznie postępowanie
  3. 30 minut i 3 składniki - tylko tyle trzeba, by przygotować pyszne ciasto. Dziecinnie prosty przepis, zawsze wychodzi
  4. Na pogrzebie dziecka balonik odrywa się od trumny i leci w kierunku zrozpaczonej matki. Chwilę później dzieje się niewyobrażalna rzecz
  5. Dzień po porodzie mama spojrzała na buzię synka. Nagle zrozumiała straszną prawdę, musiała reagować szybko

Źródło: haps

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News