Jeszcze nigdy w życiu nie jadłeś tak dobrych pierogów. Tajemnicą jest przepis na prosty farsz, ma tylko 3 składniki

Jeszcze nigdy w życiu nie jadłeś tak dobrych pierogów. Tajemnicą jest przepis na prosty farsz, ma tylko 3 składniki Źródło: pxhere/Mohamed HAKIM

Pierogi to bardzo dobrze znany wszystkim przysmak. Coraz częściej, gospodynie zaskakują fenomenalnymi przepisami, które całkowicie zmieniają smak tej tradycyjnej potrawy.

Pierogi są daniem dobrze znanym na polskich stołach. Ich tradycyjna forma zachwyciła ludzi na całym świecie. Jednak, aby to ulubione danie Polaków nie znudziło się za szybko, gospodynie nieustannie z nimi eksperymentują, aby smakowały one jeszcze lepiej. Coraz częściej jesteśmy zaskakiwani nowymi sposobami na przygotowywanie pierogów. Każdy z nich jest wyjątkowy, ale ten całkowicie zmieni Wasze myślenie o pierogach.

Pierogi łączą w sobie dwa dania

Twórca tego przepisu połączył lokalne smaki, dodając tylko trzy składniki. Zainspirowały go do tego cebularze, które są regionalnym przysmakiem Lubelszczyzny. Smak pierogów, połączony z aromatycznym posmakiem cebularza, to wyśmienita kompozycja. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu, a co więcej wszystkie składniki można znaleźć w przystępnej cenie. Efekt końcowy jest powalający.

Przygotowanie pierogów jest bardzo proste

Szacowany czas przygotowania pierogów to 1 godzina 20 minut. Najpierw należy przygotować listę zakupów i zaopatrzyć się w potrzebne składniki.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Do ciasta należy przygotować:

  • 0,5 kg sera białego,
  • 0,25 kg margaryny miękkiej w kostce,
  • 0,5 kg maki pszennej,
  • sól do smaku.

Farsz do pierogów składa się z:

  • 3 cebuli,
  • 6 pieczarek,
  • natki pietruszki,
  • pieprzu cytrynowego do smaku,
  • papryka w proszku.

Przygotowanie pierogów:

Najpierw należy przygotować ciasto. Zaczynamy od rozdrobnienia białego  sera białego na stolnicy, a następnie dodajemy do niego pokrojoną w małe kostki margarynę. Ważne jest, aby margaryna była lekko miękka, aby łatwo można było rozgnieść ciasto. Do tej mieszaniny dodajemy mąkę i sól, wedle uznania. Ciasto gnieciemy szybko, musi stać się elastyczne. Następnie przygotowane układamy na desce i wałkujemy. Z ciasta wycinamy małe kółka, najlepiej szklanką, do których wkładamy farsz. Na koniec wystarczy tylko je zlepić, nadając im kształt pieroga.

Dzisiaj grzeje: 1. Nie żyje uwielbiany muzyk. Miał 27 lat, przyczyny są niejasne

2.
Nie żyje gwiazda polskiego "Mam Talent". Druzgocące wiadomości obiegły media

Farsz robimy następująco: zaczynamy od pokrojenia cebuli na małe kawałki, mogą być to półksiężyce. Podsmażamy ją na maśle i dodajemy do tego pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i papryką, wedle uznania. Aby uzyskać lepszy efekt, dodajemy również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy, aby powstał nam jednolity farsz. Teraz wystarczy go tylko wsadzić do ciasta. Zaklejone pierogi kładziemy na blachę wysmarowaną masłem i pieczemy w piekarniku przez około 20 minut. Ważne jest, aby były one rumiane. Pierogi możemy też piec na papierze pergaminowym.

Ten przepis zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Na stole również prezentuje się doskonale. Z pewnością warto wypróbować ten niesamowity przepis.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Kobieta współżyła ze swoim psem. Ale jeszcze gorsza jest rzecz, którą zrobiła po stosunku własnym dzieciom
  2. Na jaw wychodzą kolejne, porażające kulisy morderstwa Filipka. Ojciec chłopca przed śmiercią szukał pomocy na policji, ale to nie wszystko
  3. Co mówi o Tobie kształt małego palca? Będziesz zdumiony, jakie cechy ujawnia, nawet te, do których w życiu się nie przyznasz
  4. W Radio Maryja odlecieli. "Tadeusz Rydzyk nowym wyklętym"  
  5. Zasiłek dostaną jedynie WYBRANI. Kontrole przetrzepią wam kieszenie

źródło: organic-home-spa

Następny artykuł