Popularny sposób odgrzewania jedzenie wyniszcza i zatruwa organizm. Może rozwijać komórki rakowe

Popularny sposób odgrzewania jedzenie wyniszcza i zatruwa organizm. Może rozwijać komórki rakowe

Nowotwór, potocznie nazywany rakiem, jest chorobą zbierającą niezwykle tragiczne żniwo. Na jej rozwój ma wpływ wiele czynników, zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych. Z niektórymi z nich stykamy się na co dzień, nie zdając sobie nawet z tego sprawy.

Nowotwór to choroba bardzo dynamiczna i powszechna. Nie ma określonego wieku, w jakim można na nią zapaść. Dotyka on zarówno starszych, jak i młodych ludzi. Na jego rozwój wpływa wiele czynników, o których często nie mamy pojęcia. 

Szacuje się, że 90% Amerykanów regularnie podgrzewa posiłki w kuchenkach mikrofalowych. Działanie tego powszechnego urządzenia jest większości znane, ale mało osób wie, że emitowanie fal elektromagnetycznych na żywność może szkodzić.  Wynika to z wprowadzania molekuły w ruch oraz wibracji, które reagują na promieniowanie mikrofalowe.

Eksperyment, który pokazał prawdę o przygotowywanym jedzeniu

Dr Hans Hertel zainteresował się działaniem kuchenki mikrofalowej i zaczął badać, jaki ona ma wpływ na przygotowywane posiłki. Jego badania trwały osiem tygodni i były przeprowadzane na ośmiu ochotnikach, którzy zamieszkali w środowisku kontrolowanym przez lekarza. Ich zadaniem było po prostu jedzenie różnorodnie przygotowywanych posiłków, m.in. surową żywność, tradycyjnie gotowane potrawy i odgrzewane w kuchence mikrofalowej jedzenie. Po każdym ze zjedzonych dań, pobierano od uczestników badania próbki krwi.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Okazało się, że jedzenie podgrzewane w kuchence mikrofalowej wywołały zmiany w składzie chemicznym krwi. Co więcej  Uniwersytet Stanforda zbadał wpływ takiego żywienia na mleko matki. 

- Podgrzewając w mikrofali ludzkie mleko nawet na niskiej regulacji, można zniszczyć niektóre z jej ważnych zdolności do walki z chorobą - twierdzi jeden z naukowców.

Ponadto nastąpiło wiele innych niepokojących zmian w mleku z piersi kobiety.

Wpływ mikrofalówki na żywność

Dzisiaj grzeje: 1. Udawali śmierć własnego dziecka, by wzbudzić współczucie. Zapomnieli o jednym ważnym szczególe

2. Ślad po niej zaginął po wybuchu wielkiej afery. Są doniesienia o Jolancie Pieńkowskiej

Niezbędne minerały, witaminy i składniki, które znajdują się w jedzeniu po podgrzaniu w kuchence mikrofalowej, zmieniają się lub ich ilość maleje. Przez to człowiek nie pobiera ich w wystarczającej porcji. Natomiast podgrzewanie w mikrofalówce mleka z płatkami zbożowymi, co jest najpopularniejszym dniem przygotowywanym w tym urządzeniu, zamienia aminokwasy na substancje rakotwórcze. Dodatkowo promieniowanie kuchenki mikrofalowej niszczy cząsteczki w żywności i tworzy niebezpieczne dla zdrowia związki radioaktywne, co przy większej intensywności spożywania takich posiłków może rozwijać komórki rakowe oraz wyniszczać i zatruwać organizm.

Najlepsze newsy dnia:

    1. Mieszkańcy polskiej miejscowości stracili z kont wszystkie pieniądze. Pilne ostrzeżenie policji w TVN
    2. Przeszedł straszny zawał, usunięto mu nerkę, zaatakował go paskudny rak. Gwiazdor "Rancza" cierpiał niewyobrażalnie
    3. Tata Małgorzaty Kożuchowskiej podjął decyzję życia. Chodzi o pracę u Tadeusza Rydzyka
    4. Nowy pomysł na sfinansowanie emerytur. Kościołowi się nie spodoba
    5. Najbiedniejsi dostaną po 1600 ZŁOTYCH! Projekt ustawy już jest gotowy

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News