Popularny sposób odgrzewania jedzenie wyniszcza i zatruwa organizm. Może rozwijać komórki rakowe

Nowotwór, potocznie nazywany rakiem, jest chorobą zbierającą niezwykle tragiczne żniwo. Na jej rozwój ma wpływ wiele czynników, zarówno wewnętrznych, jak i zewnętrznych. Z niektórymi z nich stykamy się na co dzień, nie zdając sobie nawet z tego sprawy.
Nowotwór to choroba bardzo dynamiczna i powszechna. Nie ma określonego wieku, w jakim można na nią zapaść. Dotyka on zarówno starszych, jak i młodych ludzi. Na jego rozwój wpływa wiele czynników, o których często nie mamy pojęcia.
Szacuje się, że 90% Amerykanów regularnie podgrzewa posiłki w kuchenkach mikrofalowych. Działanie tego powszechnego urządzenia jest większości znane, ale mało osób wie, że emitowanie fal elektromagnetycznych na żywność może szkodzić. Wynika to z wprowadzania molekuły w ruch oraz wibracji, które reagują na promieniowanie mikrofalowe.
Eksperyment, który pokazał prawdę o przygotowywanym jedzeniu
Dr Hans Hertel zainteresował się działaniem kuchenki mikrofalowej i zaczął badać, jaki ona ma wpływ na przygotowywane posiłki. Jego badania trwały osiem tygodni i były przeprowadzane na ośmiu ochotnikach, którzy zamieszkali w środowisku kontrolowanym przez lekarza. Ich zadaniem było po prostu jedzenie różnorodnie przygotowywanych posiłków, m.in. surową żywność, tradycyjnie gotowane potrawy i odgrzewane w kuchence mikrofalowej jedzenie. Po każdym ze zjedzonych dań, pobierano od uczestników badania próbki krwi.
DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ
Okazało się, że jedzenie podgrzewane w kuchence mikrofalowej wywołały zmiany w składzie chemicznym krwi. Co więcej Uniwersytet Stanforda zbadał wpływ takiego żywienia na mleko matki.
- Podgrzewając w mikrofali ludzkie mleko nawet na niskiej regulacji, można zniszczyć niektóre z jej ważnych zdolności do walki z chorobą - twierdzi jeden z naukowców.
Ponadto nastąpiło wiele innych niepokojących zmian w mleku z piersi kobiety.
Wpływ mikrofalówki na żywność
Dzisiaj grzeje: 1. Udawali śmierć własnego dziecka, by wzbudzić współczucie. Zapomnieli o jednym ważnym szczególe
2. Ślad po niej zaginął po wybuchu wielkiej afery. Są doniesienia o Jolancie Pieńkowskiej
Niezbędne minerały, witaminy i składniki, które znajdują się w jedzeniu po podgrzaniu w kuchence mikrofalowej, zmieniają się lub ich ilość maleje. Przez to człowiek nie pobiera ich w wystarczającej porcji. Natomiast podgrzewanie w mikrofalówce mleka z płatkami zbożowymi, co jest najpopularniejszym dniem przygotowywanym w tym urządzeniu, zamienia aminokwasy na substancje rakotwórcze. Dodatkowo promieniowanie kuchenki mikrofalowej niszczy cząsteczki w żywności i tworzy niebezpieczne dla zdrowia związki radioaktywne, co przy większej intensywności spożywania takich posiłków może rozwijać komórki rakowe oraz wyniszczać i zatruwać organizm.
Najlepsze newsy dnia:
- Mieszkańcy polskiej miejscowości stracili z kont wszystkie pieniądze. Pilne ostrzeżenie policji w TVN
- Przeszedł straszny zawał, usunięto mu nerkę, zaatakował go paskudny rak. Gwiazdor "Rancza" cierpiał niewyobrażalnie
- Tata Małgorzaty Kożuchowskiej podjął decyzję życia. Chodzi o pracę u Tadeusza Rydzyka
- Nowy pomysł na sfinansowanie emerytur. Kościołowi się nie spodoba
- Najbiedniejsi dostaną po 1600 ZŁOTYCH! Projekt ustawy już jest gotowy
Galeria zdjęć
Popularne wiadomości
Najnowsze