W wielu polskich domach mięso jest stałym elementem na stołach. Tymczasem okazuje się, że może być niebezpieczne. Nie kupuj takiego mięsa, bo możesz poważnie narazić swoje zdrowie na szwank! 

Mięso jest bardzo ważnym elementem zdrowego odżywiania. Dostarcza naszemu organizmowi białka i aminokwasów, jest źródłem witamin i składników mineralnych. Zawiera także ważne przeciwutleniacze, które odpowiadają za metabolizm i odpowiednią przemianę materii.

Nawet Anna Lewandowska, która uchodzi za eksperta w zakresie zdrowego odżywiania bardzo poleca swoim fanom przepisy na smaczne i wartościowe mięsne posiłki.

ZOBACZ TAKŻE: Nie jedzcie TEGO mięsa! Groźna choroba dotarła do Warszawy

Nie kupuj takiego mięsa!

Najważniejszym jest zwracać uwagę na świeżość mięsa. Możemy ją sprawdzić przez zapach i kolor. Mięso nie powinno pachnieć, musi być śliskie i sprężyste. Po naciśnięciu powinno powrócić do swojej poprzedniej formy.

Bardzo ważny jest również kolor mięsa. Te które z założenia jest czerwone, nie powinno mieć bladego odcienia. Jeżeli chodzi o drób to powinien być bladoróżowy. Każdy inny kolor jest oznaką tego, że jest nieświeże i może być niebezpieczne dla naszego zdrowia.

ZOBACZ TAKŻE: Lekarze alarmują: Nie jedźcie tego mięsa, jest zakażone!

Dużo bezpieczniej jest kupić mięso zapakowane, ponieważ z etykiety możemy dokładnie dowiedzieć się, skąd pochodzi i czy spełnia obowiązujące wymogi.

Pamiętaj, że masz prawo zapytać o to również sprzedawcę. Specjaliści w zakresie żywienia są zdania, że dużo lepiej kupować mięso w sklepie, niż na „straganach”, ponieważ mamy pewność, że sprzedawane nam mięso spełnia wymagane standardy.

ZOBACZ TAKŻE: Skażone mięso w Polsce! Uwaga, świeci w ciemności

Czy Robert Biedroń nadaje się na prezydenta Polski?

Zobacz Wyniki

Loading ... Loading ...

W strefie skażenia: Tak dziś wygląda Czarnobyl [ZOBACZ!]


Te sceny w bikini zachwyciły wszystkich!