Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów zlecił badanie jakości oznakowania surowego mięsa i jego wyrobów. Podczas badania wyszło na jaw, że ponad 40% mięs w Polsce to…

Inspekcja Handlowa wykonała badania. Jej inspektorzy stwierdzili, że ponad 40% ze skontrolowanych produktów zawierała składniki, których nie powinny posiadać w swoim składzie. Sprawdzono 168 sklepów, a w 70 z nich znaleziono nieprawidłowości.

ZOBACZ TAKŻE: Horror na Pomorzu. Chłopcy byli gwałceni jedząc zgniłe, surowe mięso

Jak wiele jest mięsa w mięsie?

Przeprowadzone badania laboratoryjne dowiodły m.in., że garmażeryjne mięso wieprzowe składało się w 60 proc. z indyka, a tatar wołowy zawierał znaczny dodatek wieprzowiny.

ZOBACZ TAKŻE: Skażone mięso w Polsce! Uwaga, świeci w ciemności

Za te i inne przewinienia sprzedawców ukarano ich karą grzywny  w wysokości prawie 30 tys. zł.

 

...

Zobacz również

Nie chcesz mieć raka? Nie jedz TYCH rzeczy!

Nie jedz TYCH rzeczy przed snem!