Tajny trik szefów kuchni na usmażenie idealnych naleśników. Nigdy się nie przypalą

Tajny trik szefów kuchni na usmażenie idealnych naleśników. Nigdy się nie przypalą Źródło: Pixabay Tabeajaichhalt

Chociaż naleśniki to danie bardzo popularne, wcale nie jest tak łatwe do przygotowania, jak mogłoby się nam wydawać. Wielu z nas ma problem z przypalającym się ciastem. Na szczęście mamy dla was tajny trik szefów kuchni, który ułatwi wam smażenie.

Fakt, że naleśniki wydają się popularnym i prostym daniem, nie znaczy jednak, że ich przygotowanie nie sprawia żadnych problemów. Najczęstszym, irytującym kłopotem jest przypalające się ciasto. Aby uniknąć błędu, powinniśmy zwrócić uwagę na dwa elementy. Szefowie kuchni zdradzili tajny trik, dzięki któremu smażenie powinno być łatwiejsze.

Naleśniki to jedno z najbardziej popularnych dań. Głównie dzięki ich uniwersalności. Możemy podawać je zarówno na słono, jak i w słodkiej wersji. Nie też żadnych przeszkód, aby przygotować je w dietetycznej czy bezglutenowej formie. Mało jest dań, na podstawie których możemy stworzyć tyle różnorodnych wariacji. Naleśniki możemy podawać z czekoladą, truskawkowym musem, a także ze szpinakiem, serem i mięsem. Ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Jedak czasem mamy problem z przypalaniem ciasta. Dzięki tym trikom, będziecie mogli tego uniknąć.

Naleśniki bez przypalania

Idealne naleśniki to przede wszystkim dobrze przygotowane ciasto. Najczęściej wychodzi nam ono po prostu różnie, nie oszukujmy się. To dlatego raz udaje nam się podać idealnie grube i puszyste placki, a innym razem ewidentnie coś jest nie tak z ich konsystencją. Aby dojść do satysfakcjonującej wprawy, powinniśmy zwrócić uwagę na kilka czynników, o których przypominają nam szefowie kuchni.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przygotowując ciasto na naleśniki, warto zastąpić część mleka wodą mineralną. Dzięki temu placki staną się bardziej puszyste i chrupiące z zewnątrz. Równie dobrze możemy też dodać maślankę lub cydr. Większość z nas dodaje do masy olej, zamiast prawdziwego tłuszczu w postaci roztopionego masła. A to jednak nie to samo. Jeśli chcemy uniknąć przypalonego ciasta, powinnyśmy smażyć nasze naleśniki na patelni o nieprzywierającej powierzchni. Oprócz tego jej dno powinno nagrzewać się równomiernie i utrzymywać ciepło przez długi czas.

Dzisiaj grzeje: 1. Fatalne wiadomości z samego rana, niestety nie przeżyli. Okropna nagła śmierć

2. Informacje: dziennikarz Polskiego Radia miał poważny wypadek. Samochód do kasacji, zdjęcia powodują ciarki

Idealne naleśniki nie mogą być przypalone, dlatego powinniśmy zwrócić uwagę na sposób wylewania ciasta na patelnię. Metoda, która sprawdza się najlepiej, polega na rozlewaniu masy na jeden bok patelni, następnie rozprowadzenie jej po powierzchni za pomocą okrężnych ruchów. Jeśli będziecie postępowali według tych wskazówek, wasze naleśniki na pewno będą pyszne.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Piercing wymaga specjalnego dbania o zdrowie. Niesie za sobą bowiem pewne ryzyko
  2. Koniec sportu w Polsce coraz bliższy. Główny Inspektorat Sanitarny chce odwoływać imprezy
  3. Mąż opublikował w sieci zdjęcie swojej żony w bikini. Napisał pod nim kilka zdań, od których można spaść z krzesła
  4. Zabrał kota na smyczy na spacer. Reakcja zwierzaka rozkłada na łopatki, płaczemy ze śmiechu
  5. Panna młoda zaczęła przeglądać z mamą koperty od gości. Zawartość jednej z nich zwaliła je z nóg, okrutne poniżenie
  6. 10 najbardziej niesamowitych właściwości ogórków kiszonych. Miałeś pojęcie?

źródło: Smaker

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News