Prawie każda pani domu popełnia karygodny błąd przy robieniu mizerii. Wystarczy zastosować sekretny trik naszych babć i dodać 1 składnik

Prawie każda pani domu popełnia karygodny błąd przy robieniu mizerii. Wystarczy zastosować sekretny trik naszych babć i dodać 1 składnik Źródło: istockphoto.com Bartosz Luczak

Mizeria jeszcze nigdy nie była tak dobra. Wystarczy, że przy jej przygotowywaniu zastosujesz ten obłędnie prosty, ale niewątpliwie genialny, trik. Korzystały z niego nasze babcie, jednak z czasem nieco o nim zapomniano. Teraz zdecydowanie warto do niego powrócić.

Mizeria nie smakuje tak, jak pamiętasz z dzieciństwa? Najprawdopodobniej popełniasz w trakcie przyrządzenia karygodny błąd, który choć ma ogromny wpływ na walory smakowe, a raczej ich brak, wciąż jest często powielany. Lepiej jak najszybciej pozbyć się tego nawyku, by móc cieszyć się niebiańskim smakiem doskonałej mizerii. Dodaj jeden składnik, a zachwycisz całą rodzinę. 

Co zrobić, by mizeria smakowała o niebo lepiej? Sekretny składnik naszych babć działa prawdziwe cuda 

Mimo tego, że mizeria to tak naprawdę pokrojone w plasterki ogórki z odrobiną jogurty naturalnego lub śmietany od lat jest to absolutny fenomen polskiej kuchni i regularny bywalec podczas obiadu. Doskonale pasuje do ryb, wszelkiego rodzaju mięs, pieczonych czy gotowanych ziemniaków, a nawet jako drobna przekąska między posiłkami. Szczególnie zadowolone z tego przysmaku mogą być osoby na diecie, bo ogórki są bardzo nisko kaloryczne, a dodanie zamiast śmietany naturalnego jogurtu sprawia, że mizeria jest dodatkowo zdrowa. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

Niestety, wiele gospodyń domowych popełnia karygodny błąd podczas jej przygotowania. Zdecydowana większość osób wybiera do mizerii kwaśną śmietanę i to właśnie ona może stanowić największy problem. Wybierając ją w sklepie powinniśmy zwracać dużą uwagę na skład - powinien być krótki i ograniczać się do mleka i żywych kultur bakterii. Tymczasem coraz więcej producentów dodaje do śmietany zupełnie niepotrzebne składniki, które później negatywnie wpływają na walory smakowe dań. 

Dzisiaj grzeje: 1. Tragiczna wiadomość obiegła Polskę. Nie żyje gwiazda disco polo

2. Pierwsze objawy raka żołądka. Wiele osób je lekceważy, a potem jest już za późno

Warto więc stosować sprawdzony trik. Nasze babcie co prawda najczęściej samodzielnie przygotowywały śmietanę, ale my nie musimy tego robić. Wystarczy w czasie zakupu dokładnie zapoznać się z jej składem i wybrać tę z najmniejszą ilością składników. Później dodać ją do pokrojonych w plasterki ogórki, skrojonej w kosteczkę cebuli, całość doprawić solą, pieprzem i koperkiem. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Każdy może dzisiaj zrobić sobie niezapomniany sobotni wieczór za monetę 5 zł. Biedronka ogłasza, wszyscy klienci są zachwyceni
  2. Dramat dwóch polskich sportsmenek. Zostały potrącone przez samochód, teraz walczą o życie i zdrowie. Dramatyczny apel o pomoc, liczy się każda złotówka
  3. Pies codziennie wyglądał przez okno i patrzył w jedno miejsce. Gdy właściciel odkrył powód, nogi się pod nim ugięły
  4. Prawie każda pani domu popełnia karygodny błąd przy robieniu mizerii. Wystarczy zastosować sekretny trik naszych babć i dodać 1 składnik
  5. Szumowski zabrał głos ws. powrotu obostrzeń i narodowej kwarantanny. Ponure informacje dla wszystkich Polaków
  6. Gwiazda ”M jak miłość” jest nieuleczalnie chora. „Jest mi ciężko, trzęsę się. Mogę mieć tylko remisję”

Źródło: Kulinarna Polska

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News