mizeria
screen/YouTube
Mateusz Sidorek - 19 Lutego 2020

Przepis krok po kroku na idealną mizerię zaskakuje. Niemal każdy popełnia istotny błąd i psuje cały smak

Chociaż mizeria wydaje się banalną potrawą, wielu z nas często popełnia ten błąd. Sprawdźcie, na co uważać, żeby nie popsuć smaku tego dodatku.

Jeśli mizeria często pojawia się latem na waszych stołach, powinniście sprawdzić, czy nie popełniacie tego błędu podczas przygotowań. Z tym przepisem nie będziecie mieli problemu.

rodzina królewskaKrólowa Elżbieta zadała ostateczny cios Harry'emu i Meghan. Jest bezwzględnaCzytaj dalej

Mizeria - tak jak inne proste dodatki i dania - wymaga ostrożności i trzymania się przepisu. Potrawy, które wydają się nam banalne, jak jajecznica czy rosół, bardzo trudno przygotować perfekcyjnie. Dobrze wiedzą o tym szefowie kuchni, którzy zwracają uwagę na każdy detal i podkreślają, że to właśnie dania, które wydają nam się najłatwiejsze, są najbardziej wymagające. Dlatego często wychodzą nam inaczej.

Idealna mizeria

Trudno wyobrazić sobie lato, podczas którego na naszych stołach nie pojawiły się chłodnik czy mizeria. W połączeniu z młodymi ziemniakami czy nawet kromką chleba z masłem, pomagają zaspokoić nasz głód, gdy za oknem jest naprawdę gorąco i nie mamy ochoty na ciężkostrawne potrawy. Jednak nie wystarczy pokroić ogórki, zalać je śmietaną i wymieszać z pieprzem i solą, żeby cieszyć się prawdziwym smakiem tego dodatku.

Jeśli chcecie, żeby wasza mizeria wyszła naprawdę smacznie, powinniście pamiętać o kilku bardzo ważnych kwestiach. Po pierwsze - wszystkie produkty muszą być świeże. Ogórki, cebula i koperek muszą być ładne i dorodne. Jeśli trzymacie w kuchni od dawna otwarte opakowania z pieprzem i solą, je również powinniście wymienić. Pamiętajcie, że mizeria nie uda się bez dobrej kwaśnej śmietany. Żadne przetworzone emulsje nie wchodzą w grę.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Psy pogryzły aktorkęSłynna aktorka padła ofiarą ataku własnych psów. W sieci pojawiły się porażające zdjęcia, tylko dla ludzi o mocnych nerwachCzytaj dalej

Wiele osób uważa, że mizeria jest tak łatwa w przygotowaniu. Część z was pewnie często zapomina o odsączeniu ogórków z nadmiaru wody. Mizeria powinna być jednak kremowa - nie wodnista. Jeśli już wiemy, na co powinniśmy uważać, powinno pójść łatwo. Obieramy dwa duże ogórki szklarniowe i kroimy je w cienkie plasterki, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po upływie 15 minut pamiętajmy o odlaniu zgromadzonego soku. Do miski dodajemy posiekaną cebulę, koperek i pieprz - na koniec łączymy wszystko ze śmietaną.

Dzisiaj grzeje: 1. Sztorm rzucał nim jak szmacianą lalką. Podniebny kolos miał ogromne kłopoty [FILM]

2. Nie można upaść niżej, uwielbiany uczestnik "Chłopaków do wzięcia" trafił do więzienia. Próbował zgwałcić swoją 79-letnią babcię

Jeśli nasza mizeria odstoi chwilę w lodówce, jej smak się wzmocni i stanie się bardziej orzeźwiający. Najlepiej podawać ją z młodymi ziemniakami i podsmażanymi jajkami.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Małgorzata Kożuchowska prosi o pomoc. Dla małego Frania liczy się każda sekunda
  2. Gwiazdor reprezentacji Polski miał wypadek samochodowy. Nie zagra w Lidze Mistrzów
  3. Pan młody już był przy ołtarzu, gdy nagle otworzyły się drzwi kościoła. Zorientował się o co chodzi i pobladł
  4. Uczestnik wygadał największy sekret "Goggleboxa" na TTV. Widzowie już nie będą patrzeć na program tak samo
  5. Bez żadnych zahamowań zgwałcił 15-latka w restauracji, jego krzyki ściągnęły personel. Szczegóły odbierają mowę
  6. Ważne, szybko musisz zwrócić znany produkt do Biedronki. Powód jest podejrzany i tajemniczy

Gotowanie bez pieczeniaBłyskawiczne ciasto bez pieczenia rozpływa się w ustach. Wszyscy będą Cię błagać o genialny przepisCzytaj dalej

źródło: kulinarnapolska.org

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News