Niemal każda gospodyni popełnia fatalny błąd przy robieniu mizerii. Nasze babcie miały fenomenalny trik, wystarczy unikać 1 składnika

Niemal każda gospodyni popełnia fatalny błąd przy robieniu mizerii. Nasze babcie miały fenomenalny trik, wystarczy unikać 1 składnika Źródło: istockphoto.com graletta

Mizeria będzie jeszcze smaczniejsza, gdy przy jej wykonywaniu skorzystasz z fenomenalnego triku, który stosowały nasze babcie. Wystarczy unikać jednego składnika, a smak mizerii zachwyci całą twoją rodzinę. To bardzo ważny krok, ponieważ w innym przypadku bardzo łatwo można ją zepsuć.

Mizeria doskonale sprawdza się jako dodatek do ziemniaków podawanych z mięsem, choć są i tacy, którzy zajadają się nią samą, traktując ją jako np. przekąskę. Niestety, choć przepis na mizerię jest banalnie prosty i wymaga zaledwie kilku składników, bardzo łatwo można ją popsuć, dobierając chociażby nieodpowiednie produkty. Jeżeli i ty masz z tym problem, koniecznie zapoznaj się z trikiem naszych babć.

Od teraz mizeria uda ci się za każdym razem. Fenomenalny trik babć działa cuda 

Jeżeli zastanawiasz się, co takiego jest potrzebne, by przygotować zniewalającą w smaku mizerię, nie musisz nawet wyjmować notatnika - lista składników jest tak prosta, że zapamiętasz ją bez najmniejszego problemu. 

  • ogórki szklarniowe, 
  • pęczek koperku, 
  • mała cebulka, 
  • sól, pieprz, 
  • kwaśna śmietana. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ 

To właśnie wspomniana na samym końcu śmietana najczęściej prowadzi do tego, że mizeria nie wychodzi tak dobra, jak chcielibyśmy. Warto pamiętać, że przy przygotowywaniu każdego dania ważna jest jakość składników, zapewniają one 50% dobrego smaku. Jeżeli więc produkty nie są świeże lub zbyt zmodyfikowane, smak nie jest nawet zbliżony do tego, do którego dążymy. 

Nasze babcie najczęściej wykorzystywały do mizerii własnoręcznie przygotowaną śmietanę. Ty oczywiście nie musisz tego robić, ale warto zastosować właśnie ten trik. Wybierając w sklepie kwaśną śmietanę postaraj się znaleźć tą najlepszej jakości - jej skład powinien powinien ograniczać się do mleka i żywych kultur bakterii. To znak, że śmietana jest to możliwie najlepszą śmietaną i właśnie ją powinieneś wybrać. 

Dzisiaj grzeje: 1. Nadeszła chwila, której nie można było uniknąć. Rząd podjął właśnie decyzję ws. Śląska

2. Kobieta 3 razy przeżyła śmierć kliniczną. Opowiedziała, co ujrzała po drugiej stronie

Później wystarczy tylko, że pokroisz ogórki w cieniutkie plasterki, lekko posolisz i odstawisz na około 15 minut, by puściły sok. Po tym czasie odlej płyn, dorzuć co miski drobno posiekaną cebulkę oraz koperek, około 2 łyżki śmietany, pieprz do smaku i wymieszaj. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Babcia nigdy nie wyrzuca łupin po cebuli i ujawnia, dlaczego są niezwykle cenne. Większość ludzi niesłusznie korzysta z nich tylko raz w roku
  2. Wisła Kraków - Legia Warszawa. Wielkie emocje i zasłużone zwycięstwo. Druga połowa zadecydowała
  3. Złe informacje dla Polaków. Ekspert zdradza powód lawinowego wzrostu zakażeń, ręce opadają
  4. Wielka waloryzacja w ZUS. Ubezpieczeni dostaną olbrzymie pieniądze, kwota robi wrażenie
  5. Zostawili 4-miesięczne bliźnięta bez opieki, jedzenia i picia. Po 4 dniach babcia weszła do mieszkania i zamarła
  6. Brat Agaty Dudy wyjawił całą prawdę na jej temat. Poróżniła ich jedna, ważna rzecz

Źródło: Kulinarna Polska 

Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News