Mięso
gotuj-ze-mna.pl
Konrad Karpiuk - 17 Kwietnia 2020

Najlepszy sposób na delikatne, soczyste i rozpływające się w ustach mięso. Każdy poprosi o dokładkę

Mięso wołowe, jeśli będzie nieodpowiednio przyrządzone, może być twarde, czy wręcz gumowate. Dlatego też tak ważne jest odpowiednie jego przyrządzanie. Ten przepis sprawi, że Wołowina będzie rozpływać się w ustach, a goście nie będą mogli sobie odmówić dokładki.

Aby odpowiednio przyrządzić mięso, a już w szczególności takie jak wołowina, należy mieć nieco doświadczenia w kuchni. Jeśli jednak nie mieliście z nią do tej pory wiele wspólnego, w epoce internetu ratować się można gotowymi i sprawdzonymi przepisami.

Jak przygotować idealne mięso wołowe. Świetny przepis na potrawkę z groszkiem

Do przygotowania potrawki z wołowiny i groszku, będziemy potrzebowali: 400g mięsa wołowego bez kości, marchewkę, cebulę, łodygę selera naciowego, cztery łyżki oliwy z oliwek, gałązkę rozmarynu, 150g przecieru pomidorowego, szklankę czerwonego wina (wytrawnego), pół szklanki bulionu wołowego (może być z kostki), 300g zielonego groszku, 40g szynki dojrzewającej, szalotkę, trzy łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, oraz sproszkowaną słodką paprykę.

[view-post id=407041]

Zaczynamy od pokrojenia selera w kostkę. Następnie zabieramy się za obieranie cebuli, siekamy, na patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę. Następnie dodajemy pozostałe warzywa i dusimy przez około 5 minut. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy po krótkim duszeniu warzyw.

Ostatni etap przygotowania dania. Goście nie odmówią dokładki

Na patelnię wlewamy bulion i wino, później dodajemy koncentrat pomidorowy oraz rozmaryn. Dokładnie mieszkamy, później przykrywamy patelnię pokrywką. Dusimy zawartość patelni na małym ogniu, około godziny.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

pieniądze zobaczyła napiwek i zamarłaKelnerka zobaczyła napiwek i zamarła. Nie miała chwili do stracenia, od razu wybiegła z restauracjiCzytaj dalej

Później siekamy szalotkę i smażymy ją na oliwie. Szynkę kroimy w paseczki, dorzucamy także groszek. Jeśli korzystaliśmy z mrożonego, pamiętajmy o jego wcześniejszym rozmrożeniu. Gdy mamy już wszystkie składniki na patelni, dusimy całość przez około 8 minut.

Dzisiaj grzeje:

1. Polsat potwierdził tragiczne wieści. Nagła śmierć wybitnej polskiej dziennikarki
2. Ostatnie zdjęcie przed śmiercią Ewy Żarskiej. Pokazała je 24 godziny temu, najbardziej porusza opis

Na sam koniec, w zależności od naszych upodobań dodajemy soli i pieprzu, uważając, aby nie przesadzić. Mięso wykładamy na talerz, do którego dorzucamy gorący groszek. Potrawę można od razu podać na stół. Po takim procesie przygotowywania, mięso powinno być wystarczająco miękkie.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Najmłodsza ofiara SARS-CoV-2 na świecie. Upada mit, że koronawirus jest groźny tylko dla starszych
  2. Nie żyje legenda polskiego żużla. Był współtwórcą polskiej potęgi
  3. Po raz pierwszy położyli dziecko w pobliżu kota. Jego reakcja zwala z nóg, zrobił niespodziewaną rzecz
  4. Nowe informacje ws. śmierci wnuka Daniela Olbrychskiego. Prokuratura przekazała porażające wiadomości
  5. Rząd dał zielone światło na otwarcie cmentarzy. Padła konkretna data, jest jeden warunek
  6. Już oficjalne. Za 3 dni będą nowe zasady w działaniu sklepów, zakupy będą wyglądały zupełnie inaczej

Córka porażająca prawaZajrzała przez okno i natychmiast wezwała policję. Matka robiła 7-latce okropne rzeczy, porażająca prawda wyszła na jawCzytaj dalej

Źródło: Blog Gotuj ze mną

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News