Panierka już nigdy nie odpadnie, jeśli doda się jeden popularny składnik. Będzie złota i chrupiąca

Panierka już nigdy nie odpadnie, jeśli doda się jeden popularny składnik. Będzie złota i chrupiąca Źródło: pixabay DominikSchraudolf

Mięso z panierką, która opada, nie smakuje najlepiej. Sprawdź, jak w łatwy sposób możesz przygotować panierkę, która będzie złocista i chrupiąca. Wystarczy wykorzystać do niej jeden popularny składnik.

Mięso można przygotować na wiele różnych sposobów, jednym z nich jest panierowanie. Jest to niezwykle popularna metoda, która w bardzo prosty sposób odmieni danie. Istnieje wiele różnych możliwości na to, jak przygotować idealną panierkę. Kucharze dzielą się przepisem, który sprawi, że mięso i panierka będą idealne.

Mięso z panierką. Każdy popełnia ten błąd

Obojętnie czy jest to mięso z kurczaka czy schab, przygotowanie panierki może okazać się nie lada wyzwaniem. Większość osób, które panieruje mięso napotykają przeszkodę, kiedy panierka zaczyna opadać. Jakość używanych składników może sprawić, że przygotowanie panierki nie będzie sprawiało problemu, jednak nie to jest kluczem do chrupkiej i złocistej panierki. 

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Mąka, jajko i bułka tarta to główne składniki, które używane są w kuchni polskiej do przygotowania panierki. Niedawno w sieci pojawił się trend na panierowanie w płatkach z kukurydzianych. Okazuje się, że jest jeden popularny składnik, po który warto sięgnąć, by cieszyć się wspaniałym efektem.

Mięso, z którego panierka nie będzie opadać 

Zamiast płatków kukurydzianych wykorzystaj w swojej kuchni mąkę kukurydzianą. Gotowe płatki zawierają dodatkowe składniki, których nie potrzebujesz przy przygotowywaniu mięsa. Zaleca się, żeby odstawić mąkę pszenną i zamienić ją na kukurydzianą. Dzięki takiej zmianie w panierce nie wytworzy się gluten, który sprawia, że panierka jest lepka i ciągnąca się. 

Dzisiaj grzeje: 1. Nie żyje aktor kultowego serialu z TVP. Miał zaledwie 21 lat

2. Wyciekło wideo z włoskiego szpitala. Polka wysłała dramatyczne nagranie

Sięgnij po mąkę kukurydzianą i w niej panieruj mięso. Efekty będą zachwycające, a panierka będzie złocista i chrupiąca. Warto wiedzieć, że ten rodzaj mąki możesz obecnie kupić w każdym sklepie spożywczym. 

Najlepsze newsy dnia:

  1. Walka z koronawirusem trwa. W Polsce pojawiają się pierwsi wyleczeni
  2. Epidemia zbiera śmiertelne żniwo. Nie żyje młody trener, miał całe życie przed sobą
  3. Minister zdrowia podał druzgocące dane. To wtedy nastąpi szczytowy moment epidemii w Polsce
  4. Jerzy Owsiak dostał SMS-a od ministra zdrowia podczas programu na żywo. Od razu przeczytał, dobitne słowa
  5. Student z Włoch pokazał porażające nagranie. Widać na nim rząd trumien
  6. Lidl naraził wszystkich podczas epidemii koronawirusa? Niedowierzanie, nikt nie myślał o konsekwencjach

źródło: haps

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News