Najwięksi szefowie kuchni nie mielą mięsa. Mają genialnie prosty trik, który właśnie ujawnili

Najwięksi szefowie kuchni nie mielą mięsa. Mają genialnie prosty trik, który właśnie ujawnili Źródło: pixabay

Szefowie kuchni zdradzili, jak zmielić mięso bez użycia maszynki. Okazuje się, że jest na to jeden bardzo prosty sposób.

Nie wszyscy wiedzą, że istnieje kilka sposób na to, by zmielić mięso. Korzystanie z maszynki nie jest jedynym wyjściem. W dodatku szefowie kuchni mają swoją inną ulubioną metodę.

Jeśli lubicie mięso - zwłaszcza tatara - ta porada może wam się przydać. Może również uratować wasz obiad, jeśli dopiero w ostatniej chwili przypomnieliście sobie, że maszynka do mielenia mięsa wciąż jest zepsuta. Szefowie kuchni zdradzają, że jest inna zdecydowanie lepsza metoda na zmielenie mięsa. W dodatku narzędzia, które będą potrzebne, znajdują się w każdej kuchni.

Mięso zmielone bez użycia maszynki

Jeśli kupicie mięso już zmielone, na pewno zaoszczędzicie trochę czasu, ale szefowie kuchni wciąż odradzają dokonywanie takich zakupów. Zawsze lepiej jest przyjrzeć się kawałkowi wołowiny czy wieprzowiny, ewentualnie dopiero później poprosić w sklepie, aby zmielono je na miejscu. Dzięki temu jesteśmy pewni, że kupujemy mięso wysokiej jakości.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Kupione mięso możemy rozdrobnić za pomocą kuchennego noża. Metoda ta jest dosyć prosta, ale potrzebujemy bardzo ostrego noża. Inaczej siekanie mięsa może okazać się bardzo czasochłonne. Większość szefów kuchni zdecydowanie preferuje ten sposób, zwłaszcza podczas robienia tatara. Dzięki niemu mięso ma delikatną, ale wyczuwalną strukturę i rozpływa się w ustach. Tę metodę można również stosować, przygotowując siekane kotlety z piersi kurczaka.

Dzisiaj grzeje: 1. Co najmniej 21 osób straciło życie, 7 zaginęło, są ranni. Tragiczna seria za granicą, nie mieli szans
2. Walka z czasem i śmiertelną chorobą. Robert Lewandowski pierwszy raz poprosił o pomoc

Zanim zaczniemy siekać mięso, warto się odpowiednio przygotować. Oprócz ostrego noża, przyda się także duża deska, którą możemy ustabilizować, wkładając pod nią kawałek mokrego ręcznika. Dzięki tej metodzie, nasz tatar będzie smakował zupełnie inaczej niż dotychczas. Zepsuta maszynka do mielenia nie pokrzyżuje już naszych planów kulinarnych, odkąd poznaliśmy ten domowy trik.

Najlepsze newsy dnia:

  1. Czego brakuje na zdjęciu przysmaku? Tylko 1% ludzi odgadnie
  2. ZUS zakończył wysyłkę ważnych informacji. Lepiej jak najszybciej otworzyć list
  3. Perfekcyjny kotlet schabowy po staropolsku. Najlepszy przepis Kuronia sprawi, że każdy będzie prosił o dokładkę
  4. Odebrał ze szkoły córkę, zauważył na jej kroczu plamę. Jego reakcja wprawia w osłupienie
  5. Miała urodzić czworaczki, w połowie ciąży dostała tragiczną wiadomość. Zaczął się wyścig z czasem, przed porodem umierały kolejne dzieci

źródło: msn.com

Następny artykuł Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News