Jesz w McDonald's? Pracownik ujawnia, czego NIGDY nie zamawiać

Jesz w McDonald's? Pracownik ujawnia, czego NIGDY nie zamawiać Źródło: tv4/Galileo

McDonald's jest najpopularniejszą restauracją fast food na świecie. Chociaż przeciwnicy niezdrowego odżywiania lokale omijają, okazuje się, że ten wciąż zbiera niezliczoną liczbę sympatyków. Jeden z byłych pracowników ujawnił kulisy.

McDonald's to wciąż najchętniej odwiedzana restauracja fast food na świecie. Niskie ceny oraz ulubione smaki sympatyków szybkiego jedzenia wciąż zachęcają do odwiedzin. Jeden z mężczyzn, który pracował w lokalu opowiedział o kulisach kuchni. Wiele osób jest w szoku, jednak czy to wystarczy by zrezygnować z niezdrowych posiłków?

Co ujawnił pracownik McDonald's? Będziecie w szoku, tych produktów nie zamawiajcie

W rozmowie z "The Sun" mężczyzna postanowił wyjawić, jak wygląda praca w kuchni giganta fast foodów. -  Nigdy nie zamówię nic, co zawiera lód. Nie chodzi o to, że woda jest zanieczyszczona i niezdatna do picia. To maszyny do lodu. Zdecydowanie nie są myte tak często, jak powinny - powiedział Anglik, który współpracował z sieciówką. Później odniósł się także, jak uzyskać lepszą jakość serwowanych... frytek. - Zamawiajcie bez soli, bo wtedy musimy przygotować nową partię. Wtedy też czyścimy tacę, żeby mieć pewność, że nie pozostaną na niej resztki soli - powiedział mężczyzna. Ci, którzy nie potrafią się oprzeć frytkom i właśnie po nie biegną do McDoland's mogą sprawić, że jakość podanych będzie najwyższa. Dzięki tej rozmowie, wiele osób uświadomiło sobie, że lepiej jest skorzystać z ofert innych lokali.

Historia giganta

Pierwszą restaurację McDonald's założyli bracia Richard i Maurice. Lokal stanął w Kalifornii i miał być alternatywą dla domowych obiadów. Na miejscu klienci mogli zamówić burgery, frytki i colę. Najważniejsze jednak były różne warianty kanapek, były tam wersje z wieprzowiną, jajkiem, serem i rybami. Od 1948 roku zmieniły się warianty serwowanych tostów, a późniejsi współpracownicy oferowali przez dekady różne udoskonalenia.



DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ Niektórzy zauważają, że jedzenie jest uzależniające. Środowiska, które walczą o zdrowe nawyki negują jedzenie w restauracji, a lekarze ostrzegają przed otyłością. Tysiące badań, analiz i śledztw dziennikarski nie zakończyły działania restauracji. Mimo wszystko, wiadomo, jakich produktów unikać i jakie wybierać, aby mieć pewność, co do ich jakości.



ZOBACZ TAKŻE:
  1. Ponad milion Polaków dostanie jedzenie od rządu! "Posiłek+" startuje już za moment
  2. Wzdęcia i ociężałość po Świętach. Sprawdzone sposoby na przejedzenie
  3. Biedronka reaguje na aferę z rakotwórczym jedzeniem! Maksymalne promocje
  4. Z kim ma dziecko Omenaa Mensaah? To jak wygląda i nazywa się jej syn, to dla wielu zaskoczenie
  5. Znaki zodiaku, które będą baraszkować w sypialni przez cały 2019 rok!
Następny artykuł
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na: Google News