Pospadacie z krzeseł. Oto przepis Magdy Gessler na gołąbki, szczęka opada do samej ziemi

Pospadacie z krzeseł. Oto przepis Magdy Gessler na gołąbki, szczęka opada do samej ziemi Źródło: Instagram - Magda Gessler

Magda Gessler zszokowała wszystkich swoim zaskakującym przepisem na gołąbki. Co jest w nim takiego niezwykłego? Niby proste danie, a jednak restauratorka zaskoczyła swoim innowacyjnym połączeniem, które proponuje.

Magda Gessler to bardzo charakterystyczna postać w polskim show-biznesie. Restauratorka jest znana ze swojego kontrowersyjnego stylu bycia, a także z niezwykłego wyczucia smaku. Potrafi każde prozaiczne danie zamienić w dzieło sztuki. Tym razem zaskoczyła wszystkich fanów polskiego dania. Proponuje niezwykły przepis na gołąbki. Co w nim jest takiego zaskakującego?

Magda Gessler i jej kuchnia

Magda Gessler dosłownie i w przenośni przeprowadza kuchenne rewolucje. Ma niestandardowe podejście do tradycyjnych potraw i smaków, czym zaskarbiła sobie sympatię wielu Polaków. Jej przepisy są bardzo lubiane, choć czasem z pozoru wydają się...dziwne. Tym razem słynna mistrzyni kuchni zaproponowała gołąbki z dorszem. Wielu by powiedziało, jak to? Typowe mięsne danie z rybą? 

Każdy Polak zna i kocha gołąbki, najlepiej oblane sosem pomidorowym i podane z ziemniaczkami. Dlatego też, przepis Magdy Gessler może szokować, ale do odważnych świat należy i trzeba nieustannie próbować nowych smaków. Jest to ciekawa alternatywa dla zwyczajnych gołąbków, zwłaszcza dla osób, które nie jedzą mięsa z różnych powodów. 

Przepis na gołąbki Magdy Gessler

Magda Gessler proponuje nam bardzo prosty przepis, który warto wypróbować:

Składniki:

1 włoska kapusta
0,5 kilograma filetów ze świeżego dorsza
150 g kaszy jęczmiennej
4 białe cebule
1 litr rosołu warzywnego
1 cytryna - sok z niej

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ

Przygotowanie:

Należy rozdzielić liście kapusty, a kolejno zaparzyć w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą. Rybę dokładnie umyć, oczyścić z wszelkich ości, skóry, a następnie zmielić. Pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, odsączyć z nadmiaru soku i dodać do ryby. Ugotowaną kaszę jęczmienną dodać do farszu, doprawić pieprzem i solą, sokiem z cytryny, a następnie dokładnie wymieszać. Na dużych płatach liści kapusty nakładać farsz i zawinąć dokładnie, jak standardowe gołąbki tudzież krokiety. Następnie, tak przygotowane gołąbki, usmażyć na patelni aż do zarumienienia, z każdej strony. Ostatnim krokiem jest przełożenie wszystkich do naczynia żaroodpornego, zalanie bulionem i zapieczenie w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach C. 

Tak przygotowane gołąbki to na pewno ciekawa propozycja i warto wprowadzić jakieś innowacje do swojej codziennej kuchni. W dodatku przepis jest bardzo lekki i zdrowy, a kaloryczność zredukowana do minimum. 

  1. Co studiowała Beata Szydło? Stawiamy miliony, że nie zgadniecie! Ta informacja zwali was z nóg!
  2. Polak pobił 80-letnią mamę. Powód, dla którego to zrobił, doprowadza do płaczu
  3. Wstrząsająca informacja TVP. Trwa dochodzenie przeciw żonie zabitego Adamowicza
  4. Dumny Andrzej Duda przekazał radosną nowinę dot. córki. Do Pałacu napływają gratulacje z całej Polski
  5. Kwota emerytury abp Głódzia poraża. Oszałamiające pieniądze
  6. W mediach Rydzyka doszło do ataku na produkcję Sekielskiego. Plaga pedofilii w Kościele nazwana wymysłem medialnym

źródło: wiesz.net.pl

Następny artykuł