Magda Gessler
Facebook
Irmina Jach - 18 Maja 2020

Magda Gessler wrzuciła zdjęcie, przeoczyła jeden szczegół. Fani nie mogą uwierzyć, od początku ściemniała?

Magda Gessler wrzuciła zdjęcie swojego deseru. Wybrane przez nią owoce budzą zdziwienie fanów.

Magda Gessler to niekwestionowany autorytet kulinarny. Restauratorka od wielu lat jest gwiazdą programu TVN "Kuchenne Rewolucje", w którym pomaga restauratorom w osiąganiu sukcesu na rynku gastronomicznym. Jej fachowe porady kulinarne pozwalają na udoskonalenie wielu przepisów.

Rząd w ostatniej chwili zmienił zakazRząd w ostatniej chwili zmienił męczący zakaz. Wiele osób odetchnie z ulgąCzytaj dalej

Znawczyni kulinarna współpracuje z marką Gellwe. Jej twarz znajdziemy między innymi na opakowaniach galaretki owocowej, którą ostatnio pokazała na swoim profilu na Facebooku. Fani Magdy Gessler zwrócili uwagę na jeden mały szczegół - do przedstawienia produktu restauratorka wybrała zdjęcie owoców, które uniemożliwiają tężenie galaretki!

- Kiwi i ananas? - zastanawiają się komentujący.

DALSZA CZĘŚĆ TEKSTU POD GALERIĄ:

Jan Paweł II na niepublikowanych wcześniej zdjęciachNigdy niepublikowane wcześniej zdjęcia Jana Pawła II. Czwarte sprawia, że ciężko powstrzymać łzyCzytaj dalej

Kiwi i ananas w galaretce to nie ściema

Informacje przekazywane z pokolenia na pokolenie jasno mówią, że kiwi i ananas nie idą w parze z galaretką. W tych owocach występują enzymy proteolityczne, które powodują rozkład białka, przez co galaretka się nie ścina. Można temu zapobiec - wystarczy, że zblanszujemy owoce przed zalaniem ich galaretką. Chwilowe zanurzenie we wrzątku i wystudzenie ich sprawi, że deser będzie prezentował się bez zarzutu. Podobny efekt przyniesie ugotowanie owoców w syropie cukrowym.

Dzisiaj grzeje:

1. Łukasz Szumowski podjął ostateczną decyzję. Wszystko zacznie się już 1 czerwca, duże zmiany

2. Andrzej Duda zaliczył gigantyczną wpadkę. Internauci są oburzeni jego zachowaniem

Jeśli chcemy użyć świeżych owoców, świetnym pomysłem będzie użycie środka żelującego agar wytwarzanego z krasnorostów. Żelatyna jest białkiem, natomiast agar cukrem - proces rozkładu nie będzie więc możliwy.

W składzie galaretki sygnowanej przez restauratorkę widnieje żelatyna. Myślicie, że Magda Gessler pamiętała o zblanszowaniu owoców? A może są tylko ozdobą zdjęcia?

Najlepsze newsy dnia:

  1. Została ogłoszona najmłodszą matką w historii. Aż ciężko uwierzyć ile miała lat, kiedy urodziła
  2. Z ostatniej chwili. Wiemy kto poprowadzi Polskę na Euro 2020. Przyszłość Jerzego Brzęczka przesądzona
  3. Tragiczna śmierć aktora "Na Wspólnej". Porażające informacje przekazał jego przyjaciel
  4. Ministerstwo przekazało bardzo ważną wiadomość. Ważne zmiany od soboty
  5. Wyniki sekcji 16-letniej Kornelii wywołują ciarki na plecach. Opisali ostatnie chwile nastolatki
  6. 72-latka znalazła w Biedronce górę pieniędzy. Były przeznaczone na ponury cel
  1. konserwowych

Czterej pancerni i pies, wyznanie gwiazdoraGwiazdor "Czterech pancernych" i "Rancza" chciał umrzeć? Wyjątkowo smutne wyznanie, ciężko powstrzymać łzyCzytaj dalej

Źródło: Przepisy Online

Następny artykułNie przegap żadnych najciekawszych artykułów! Kliknij obserwuj pikio.pl na:Obserwuj nas na Google News Google News